E-ticaret çözümleri sağlayıcısı Shopware, 100 milyon dolar yatırım aldı

2000 yılında kurulan Almanya merkezli e-ticaret çözümleri sağlayıcısı Shopware, ilk dış finansmanında 100 milyon dolar yatırım aldığını paylaştı.

Almanya merkezli e-ticaret çözümleri sağlayıcısı Shopware, bugün PayPal ve Carlyle aracılığıyla 100 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Bu yatırım, 21. yüzyılın başında kurulan Shopware’in şimdiye kadar topladığı ilk dış finansman oldu.

E-ticaret, uzun yıllardır hayatımızın bir parçası olsa da, dünya genelinde COVID-19 salgını sebebiyle olağanüstü bir dijital dönüşüm yaşandı. Bugünkü yatırım, şirketin 22 yıl önce kurulan şirketin bugüne kadar topladığı ilk dış finansman olma özelliğine sahip. Shopware’in ilk dış finansmanı, e-ticaret patlamasının katlanarak büyüdüğü bir dönemde geliyor. Shopware, yaklaşık 100.000 orta ve daha büyüklükteki marka için çevrimiçi alışveriş deneyimlerini desteklemek amacıyla birçok açık kaynaklı araç sağlar. E-ticaretin tam anlamıyla hayatımıza girdiği 2000 yılında kurulan Shopware, bugüne kadar kârlı bir şirket olmasıyla dikkate değer bir performans sergiliyor.

Armed Angels

Stefan ve Sebastian Hamann kardeşler tarafından kurulan Shopware’in müşteri listesinde M&Ms, Haribo, Philips ve Stabilo dahil birçok köklü kuruluş yer alıyor. Şirket, açık ticaret sistemi sayesinde Shopware topluluğu ve ortaklıklarının e-ticaret işletmelerine güç verdiğini belirtiyor. Bununla birlikte, işletmeler kendi platform altyapısını oluşturma esnekliğine sahip.

Uluslararası genişlemeyi hızlandıracak

Shopware’in eş CEO’su Stefan Hamann yaptığı açıklamada, bu finansmanın Shopware için uluslararası büyümeyi hızlandıracağını vurguladı. Bir işletme olarak, ilk günden itibaren kârlı olmaktan gurur duyduklarını söyleyen Hamann, “Shopware’in uzun vadedeki konumunu geliştirmek için Carlyle ve PayPal ile yakın bir şekilde çalışmaktan heyecan duyuyoruz” sözlerine yer verdi.

Shopware, finansman sonrası değerlemesine dair bir açıklama yapmadı. Ancak açıklanan bilgiye göre Stefan Hamann ve Sebastian Hamann, Shopware’in önemli bir çoğunluk hissesini elinde tutacak ve görevlerini sürdürmeye devam edecekler.

Güncel İçerikler