PayPal, ertelenmiş ödeme hizmeti sağlayıcısı olan Paidy’i 2,7 milyar dolar karşılığında satın alıyor

PayPal, Japonya pazarında "şimdi al, sonra öde" hizmeti vererek online alışverişlerin güvenli olmasını sağlayan Paidy'i 2,7 milyar dolar karşılığında satın aldığını duyurdu.

PayPal Holdings, Inc., kredi kartlarına alternatif olarak ertelenmiş ödeme hizmetleri sağlayıcısı olan Paidy‘i 2,7 milyar dolar karşılığında satın aldığını duyurdu.

Şimdi al, sonra öde çözümlerinin Japonya pazarına uyarlanmasına öncülük eden Paidy, tüketici ve satıcılardan oluşan iki taraflı ve oldukça büyük bir platform geliştirmeyi başardı. Paidy’nin kuruluş amacı Japonya’da online alışverişlerde kredi kartı kullanımının düşük olması. Müşteriler, kredi kartı yerine Paidy’i kullanarak kredi kartı ile alışveriş yapma riskinden kurtulabiliyor ve Japonya’daki birçok ödeme merkezine gidip alışverişleri tutarında nakit para ödeyebiliyorlar.

PayPal’ın Japonya Başkan Yardımcısı Peter Kenevan, “Paidy’nin markasını, yeteneklerini ve ekibini PayPal’ın uzmanlığı, kaynakları ve küresel ölçeğiyle birleştirmek, stratejik olarak önemli olan bu pazardaki ivmemizi hızlandırmak için güçlü bir temel oluşturacak” açıklamasında bulundu. Satın alma işleminin, PayPal’ın dünyadaki en büyük üçüncü e-ticaret pazarı olan Japonya‘daki yerel ödemeler pazarındaki yeteneklerini ve dağıtımını artırması ve şirketin ülkedeki mevcut sınır ötesi e-ticaret işini tamamlaması bekleniyor.

Müşteriler için faydalı gözüken “şimdi al, daha sonra öde” işlemi, satın alınan ürünlerin ödemelerinin geç yapılması sebebiyle satıcılar için zaman zaman sorunlara yol açabiliyor. Bunun önüne geçebilmek için Paidy’nin ödeme platformu, kredibiliteyi puanlamak, işlemleri garanti altına almak ve tüccarlara ödeme garantisi vermek için teknolojisini kullanıyor ve satıcıların da kendilerini güvende hissetmelerini sağlıyor.

Satın alma işleminin ardından Paidy, mevcut işini yürütmeye, markasını korumaya ve çok çeşitli pazar yerlerini desteklemeye devam edecek. Ayrıca, Russel Cummer ve Riku Sugie, şirketi yönetmeye devam edecek. Satın alma işleminin, geleneksel kapanış koşullarına tabii olarak 2021’in son çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

Güncel İçerikler