Çevrimiçi ödeme platformu PayMongo, B serisi finansman turunda 31 milyon dolar yatırım aldı

Müşterilerine çevrimiçi ödeme hizmetleri sunan girişim PayMongo, 31 milyon dolar yatırım aldı.

PayPal‘ın kurucu ortağı Peter Thiel, Stripe ve Y Combinator gibi isimler tarafından desteklenen Filipin merkezli fintech girişimi PayMongo, B serisi finansman turunda 31 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Bu turla beraber şirketin aldığı toplam yatırım 46 milyon dolara ulaştı. Finansman turuna Tinder‘ın kurucu ortağı Justin Mateen‘in Jam Fonu, Kaya Founders, Global Founders Capital ve SOMA Capital katkı sağladı. Şirket, 2020 yılında gerçekleşen A serisi finansman turunda 12 milyon dolar yatırım almıştı.

Francis Plaza, Jaime Hing, Luis Sia ve Edwin Lacierda tarafından 2019’da Manila’da kurulan PayMongo, işletmelerin ödemelerini kredi kartları, banka mevduatları, elektronik cüzdanlar veya nakit olarak yönetmelerini sağlayan, verimli bir şekilde ölçeklendirmelerine ve büyümelerine yardımcı olan bir ödeme işleme platformu. Paymongo, tahsilatların gerçekleşmesini kolaylaştırmak için dijital teknolojiden faydalanıyor. Şirket her büyüklükteki işletmeyle çalışıyor ancak ana hedefi, küçük ve orta ölçekli işletmelere ulaşmak ve kredi kartları, çevrimiçi cüzdanlar gibi ödeme yöntemlerini bu ölçekteki şirketlere entegre etmek.

Şirket yatırımı, mevcut ödeme altyapısını daha da geliştirmek ve krediler, BNPL (şimdi al, sonra öde), abonelikler gibi daha fazla finansal hizmet eklemek için kullanacak. Dahası, şirket yatırımla beraber, Filipinler’den başlayarak tüm Güneydoğu Asya bölgesine yayılmayı hedefliyor.

Şirket CEO’su Francis Plaza bu yatırımın şirketlerinin ve müşterilerinin ne kadar başarılı şekilde büyüdüğünün bir kanıtı olduğunu belirtti.

Tinder’ın kurucu ortağı Mateen ise yatırımla ilgili şu sözleri kullandı, “PayMongo’nun ilk yatırımcılarından biri olarak, bir avuç işletmeye hizmet veren bu şirketin binlerce işletmenin güvendiği bir ödeme basitleştirme aracı olacağının potansiyelini fark ettim. İlerlemelerinden büyük heyecan duyuyorum ve dijital ekonomi aracılığıyla daha büyük fırsatlar yaratan bu ekibin destekçisiyim.”

Güncel İçerikler