Evde bakım hizmeti veren ConcertoCare, 105 milyon dolar yatırım aldı

Evde kapsamlı bakım sağlayan sağlık girişimi ConcertoCare, Wells Fargo Strategic Capital liderliğinde 105 milyon dolar yatırım aldı.

Sağlık ihtiyaçları olan insanlar için evde kapsamlı bakım sağlayan sağlık teknolojisi girişimi ConcertoCare, bugün Wells Fargo Strategic Capital liderliğindeki B Serisi finansman turunda 105 milyon dolar yatırım aldı.

Finansman turu ayrıca, Obvious Ventures, Vast Ventures, The Schusterman Family Foundation, SteelSky Ventures, Pennington Partners ve mevcut yatırımcı Deerfield Management‘ın katılımlarıyla gerçekleşti.

Bugünün finansman haberi ayrıca bir satın alma haberi ile birlikte geldi. ConcertoCare, evde temel bakım uygulaması olan ve Kuzeybatı Pasifik’e hizmet veren Crown Health‘i satın aldığını duyurdu. Hastalara ev ortamında hizmet vermeye kararlı olan iki girişim, bölgede ihtiyaç duyan insanlara ulaşma konusunda birlikte adım atacak.

Medicare, 65 yaş ve üzerindeki ABD vatandaşlarına ve engelli kişilere sağlık sigortası sağlanmasına yardımcı olur. Medicare kapsamındaki kayıtlı kişilerin yüzde 39’u diyabet, kalp hastalığı, Alzheimer ve kronik böbrek hastalığını içeren dört veya daha fazla kronik hastalığa sahip. Bu hastaların çoğu, yetersiz tedavi, gıda güvensizliği ve ulaşıma erişim eksikliği gibi karşılanmayan sosyal ihtiyaçlarla yaşamak zorundadır. Bu hassas nüfus için bakım maliyetleri ise oldukça yüksek.

ConcertoCare, kapsamlı bakım modelini hastaların evlerine getirerek daha fazla insana ulaşmak için çalışıyor. ConcertoCare ekipleri, her hasta için bir sonraki adımı belirlemek için şirketin tescilli veri analitiği ve destek platformu Patient3D’yi kullanıyor. ConcertoCare, Medicare Advantage ve Medicare-Medicaid planları dahil olmak üzere ödeme yapanlarla çalışır.

ConcertoCare şu anda ülke genelinde sekiz eyalette hizmet veriyor ve bugüne kadar toplam 149.5 milyon dolar yatırım aldı.

Güncel İçerikler