Evde alerji testi hizmeti sunan Nectar, 16.5 milyon dolar yatırım aldı

Kişilerin herhangi bir alerjiye sahip olup olmadığını evde kolayca test etmelerini sağlayan Nectar, 16.5 milyon dolar yatırım aldı.

Alerji testi geliştirip tedavi yöntemleri üzerinde çalışan Nectar, Seri A turunda 16.5 milyon dolar yatırım aldı. Harmony Partners liderliğinde düzenlenen tura Juxtapose ve Obvious Ventures katıldı. Yeni yatırımla beraber girişimin aldığı toplam yatırım 24 milyon dolar oldu.

Kenneth Chahine tarafından kurulan Nectar, geçtiğimiz Haziran ayında pazara giriş yaptı. Girişim, hazırladığı test kitleri sayesinde evde alerji olup olmadığını öğrenmeyi ve ekstra olarak tedavi tedavi yöntemleri geliştiriyor. Testi yapan bir kişi 38 iç veya dış mekan alerjisi için evde kendi kendine test yapabiliyor. Testlerin sonuçları için alınan numuneleri Nectar’a geri gönderiyor.

Testi yapan kişi daha sonra Nectar’ın sanal platformu aracılığıyla lisanslı bir doktorla iletişim kurabiliyor. Nectar’ın, alerjeni zaman içinde tolere etmesi için bağışıklık sistemini eğitmek ve güçlendirmek üzere bir tedavi planı bulunuyor. Girişim, kişilere alerji önleyici dil altı damlalarına sahip, patent bekleyen özel tedavi planını da sunabiliyor.

Mart ayında Nectar, sağlık hizmetleri odaklı ve tüketicilere yönelik markası Nectar Life Sciences‘ı hayata geçirmek için 8 milyon dolar tohum yatırım aldı. Amerika Astım ve Alerji Vakfı’na göre, her yıl 50 milyondan fazla Amerikalı çeşitli alerji türleri yaşıyor. Girişimin geliştirdiği çözümler de alerjileri önceden keşfetmek ve bunu çözüme kavuşturmayı amaçlıyor.

Girişim, aldığı yatırımı 2023’te sanal platformunu ülke çapında büyütmek, kapsamlı alerji tedavisi için fiziksel bir yer açmak ve klinik araştırmalara daha fazla yönelmek için kullanmayı planlıyor.

Güncel İçerikler