Pediatrik ruh sağlığı girişimi Little Otter, 22 milyon dolar yatırım aldı

0-14 yaş arası küçük çocuklara odaklanan pediatrik ruh sağlığı girişimi Little Otter, 22 milyon dolar yatırım aldı.

Pediatrik ruh sağlığı girişimi Little Otter, A Serisi finansman turunda 22 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. CRV tarafından yönetilen tur, Torch Capital, Vast Ventures, Hinsdale, Boxgroup, Able, Carrie Penner Walton, G9, Springbank Collective‘in yanı sıra, stratejik melek yatırımcıların katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Little Otter, Mayıs 2021’de anne-kız olan Rebecca Egger ve Dr. Helen Egger tarafından kuruldu. 0-14 yaş arası küçük çocukların ruh sağlığı ve hastalıklarına odaklanan girişim, hem çocuklar hem de aileleri için tedavi araçları sunan dijital bir platformdur. Şirketin misyonu yüksek kalitede ruh sağlığı hizmetlerinin önündeki engelleri kaldırmak. Little Otter, çok sayıda pediatrik ruh sağlığı ödülü alan Dr. Helen Egger’in 30 yıllık klinik ve akademik deneyimine ve kızı Rebecca Egger’in teknoloji geçmişine dayanıyor.

Little Otter, çocukların ruh sağlığı hastalıklarının tüm aile bireylerini tedavi ederek ele alınması gerektiğini vurguluyor. Bütünsel bir yaklaşım benimseyen girişim, yalnızca tek bir çocuğun değil tüm ailenin zihinsel sağlığıyla ilgileniyor. Üç ayda bir yapılan zihinsel sağlık kontrolleri yoluyla tüm aile bireyleri yakından takip ediliyor.

Lansmanından bu yana Little Otter, her ay yüzde 45 büyüme kaydettiğini iddia ediyor. Girişimin aktardığı bilgilere göre, Little Otter kullanan ailelerin yaklaşık %85’i altı seans sonunda klinik gelişmelere ulaştı. Girişim, şu anda Kaliforniya, Colorado, Kuzey Carolina ve Florida’da hizmet veriyor ve 2023 yılına kadar uluslararası pazarlara genişlemeyi hedefliyor. Bu son yatırım, şirketin coğrafi genişlemesini desteklemenin yanı sıra, son teknoloji ve verilere yatırım yapması için de bir avantaj sağlayacak.

Güncel İçerikler