Tesla, tüm modelleri ile Türkiye’ye geliyor

Tesla'nın "Tesla Motorları" şirketi ile 2022 sonuna kadar Türkiye pazarında yer alması bekleniyor. Şirketin Türkiye CEO'luğunu ise Kemal Geçer üstlenecek.

Popüler elektrikli araç üreticisi Tesla, kullanıcıları için yeni ürünler geliştirmeye ve bunları duyurmaya devam ediyor. Türkiye’de henüz faaliyet göstermeyen Tesla, artık ülkemizde de faaliyet göstermeye başlayacak. Tesla, Türkiye faaliyetlerini yürütmesi için ise “Tesla Motorları” isimli bir şirket bile kurmuş durumda.

Tesla, Türkiye’de elektrikli araçlarını bu sene satmaya başlayacak. Şirketin satmaya başlayacağı modeller arasında Model X, Model Y, Model 3 ve Model S yer alıyor. Tesla, bu modellerini Türkiye’de kurduğu “Tesla Motorları” şirketi altında satacak.

Paylaşılan bilgilere göre Elon Musk, Türkiye’deki şirket sermayesini 50 milyon lira olarak belirlemiş ve nakit olarak şirketine aktarmış. Tesla Motorları şirketini kimin yöneteceğini de yine Elon Musk, iş görüşmelerini gerçekleştirerek Kemal Geçer’i Tesla’ya transfer etmiş. 2015 yılından bu yana Lufthansa Havayolları’nın Türkiye-Irak CEO’su olarak görev yapan Kemal Geçer, eski şirketinde %20’lik bir büyüme oranıyla dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elon Musk ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiş ve görüşme sonrasında şu cümleleri kurmuştu:

“Görüşmede, Türkiye’deki kamu ve özel sektör kurumları ile şirket arasında uzay teknolojileri başta olmak üzere farklı alanlarda işbirliğine ilişkin hususları ele aldık. Teknoloji alanında ülkemizdeki ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmeyi ve milletimize fayda sağlama amacıyla bu alanda atılan her adımı desteklemeyi sürdüreceğiz.”

Şirketin Türkiye’de net olarak ne zaman faaliyete başlayacağı ise bilinmiyor. 2022 sonuna kadar 4 modeli ile Türkiye pazarında yer alması beklenen şirketin, Türkiye CEO’su Kemal Geçer ile çok hızlı bir şekilde ilerleme kat etmesi bekleniyor.

Güncel İçerikler