AT&T ve Verizon, ABD’deki bazı havaalanlarında 5G hizmetine geçişi erteledi

ABD'nin iki büyük telekomünikasyon şirketi AT&T ve Verizon, havayolu şirketlerinin uyarıları sebebiyle havaalanlarında 5G hizmetine geçişi geçici olarak erteleme kararı aldı.

ABD’nin en büyük mobil ağ servisleri AT&T ve Verizon, havayolu şirketlerinin uyarısı sebebiyle, havaalanlarında 5G hizmetine geçişi geçici olarak erteleme kararı aldı.

Daha yüksek hız ve daha geniş kapsama alanı sağlaması beklenen 5G hizmeti, şirketlerin bu yılın başındaki açıklamalarına göre 19 Ocak 2022 günü başlatılacaktı. Ancak, ABD’nin 10 büyük havayolu şirketi bu planın havacılık sektöründe bir kriz yaratacağını iddia ederek bir uyarıda bulundu. Havacılık düzenleyicileri ve havayolları, yeni teknolojinin güvenlik ekipmanlarına müdahale edeceği konusundaki endişelerini dile getirerek federal hükümete çağrıda bulundu. Hatta, United Airlines ve American Airlines, salı günü yaptıkları açıklamada, dağıtım devam ederse uçuşları iptal etmeye hazır olduklarını söylemişti.

AT&T ve Verizon, bu yılın başında yaptıkları açıklamada, hükümetin 5G servisine geçişin ertelenmesi talebini reddetmişti. Verizon, bu ay ülke çapında 1.700’den fazla şehirde 100 milyondan fazla kullanıcının 5G hizmetine erişim sağlayabileceğini duyurmuştu.

Her iki telekomünikasyon şirketi de 5G hizmetlerinin planlı lansmanını önce 5 Aralık’tan 5 Ocak’a, ardından 19 Ocak Çarşamba gününe ertelemişti. Telekomünikasyon endüstrisi ile havacılık düzenleyicileri ve havayolları arasındaki tartışma dün yapılan açıklamayla bir süreliğine son buldu.

ABD’nin iki büyük telekomünikasyon şirketi AT&T ve Verizon, tepkinin ardından havaalanı pistlerinin yakınında 5G kablosuz hizmetinin başlatılmasını ertelemeyi kabul etti. Verizon ve AT&T, bu geçici ertelemenin ardından ABD düzenleyicilerine karşı hayal kırıklığını dile getirdi.

Verizon, “Federal Havacılık İdaresi ve ulusumuzun havayolları, 40’tan fazla ülkede güvenli ve tam olarak çalışır durumda olmasına rağmen, havaalanlarındaki 5G hizmetini tam olarak çözemedi” açıklamasında bulundu.

AT&T yaptığı açıklamada, birçok ülkede güvenli bir şekilde kullanılan servisi ABD’de başlatamamaktan dolayı hayal kırıklığına uğradıklarını dile getirerek, 5G hizmetinin başlamasını planlamak için iki yılı olduğunu belirtti.

Güncel İçerikler