Özel sermaye şirketi Apollo, Yahoo’yu 5 milyar dolara satın aldı

Apollo Global Management, 900 milyon aylık kullanıcıya sahip olan Yahoo'yu 5 milyar dolar karşılığında satın aldığını duyurdu.

Özel sermaye şirketi Apollo Global Management, dün sabah Yahoo‘yu (eski adıyla Verizon Media Group), Verizon’dan 5 milyar dolar karşılığında satın alma işlemini tamamladığını duyurdu. 4,25 milyar doları nakit olan anlaşmaya göre Verizon, yeni markalaşan şirketin %10’unu elinde tutabilecek.

İşlemin kapanmasıyla Yahoo, artık Apollo Funds altında bağımsız bir şirket olarak faaliyet gösterecek. Yahoo CEO’su (ve eski VZM başkanı) Guru Gowrappan, yaptığı açıklamada, Yahoo için yeni bir dönemin başlayacağını ve bu anlaşmanın, önümüzdeki aylarda bir işletme ve marka olarak Yahoo’ya yeni bir büyüme ve yenilik getireceğini beklediklerini söyledi. Anlaşmanın tamamlanmasıyla Gowrappan’in CEO’luk görevinden ayrılacağına dair söylentiler olsa da henüz bu konuda bir açıklama yapılmadı.

Yaklaşık 30 yıldır Yahoo, dünya çapında 900 milyon aylık aktif kullanıcısıyla dünyanın önde gelen küresel teknoloji ve medya şirketlerinden biri olarak faaliyet gösteriyordu. Bu anlaşma, Verizon’un çevrimiçi medyaya, özellikle de reklam teknolojisine yönelik kapsamlı bir hamle yapmak için yıllarca süren çabasını sonlandırıyor.

Verizon, 2015 yılında AOL’yi 4,4 milyar dolara satın almış, ardından iki yıl sonra Yahoo’yu 4,5 milyar dolara satın almıştı.

Apollo Ortağı Reed Rayman yaptığı açıklamada, şirketin güçlü ivmesini geliştirmek ve Yahoo’yu dijital medya lideri olarak uzun vadeli başarıyla konumlandırmak için, Yahoo’nun yetenekli çalışan tabanıyla ortaklık kurmayı dört gözle beklediklerini söyledi. Rayman, müşteri tekliflerini ve ticaret yeteneklerini iyileştirmek, erişimini genişletmek ve günlük kullanıcı deneyimini geliştirmek de dahil olmak üzere iş genelinde büyümeye yatırım yapmak istediklerinden, Yahoo’nun Apollo bünyesine katılmasından heyecan duyduklarını belirtti.

Güncel İçerikler