Microsoft, Xandr’ı satın almak için AT&T ile bir anlaşmaya vardığını duyurdu

Microsoft, veriye dayalı reklamcılık çözümleri sunan Xandr'ı satın almak için dünyanın en büyük telekomünikasyon şirketlerinden olan AT&T ile bir anlaşmaya vardığını duyurdu.

Microsoft, geleceğin reklamcılık pazarını geliştirmek amacıyla AT&T ile yaptığı bir anlaşmayla Xandr’ı satın aldığını duyurdu. Salı günü iki şirket tarafından yapılan basın açıklamasıyla duyurulan satın alma işlemi, Microsoft ve Xandr ile 10 yıldır süren bir ortaklığa dayanıyor.

Xandr, birinci taraf, veriye dayalı reklamcılık çözümleri aracılığıyla pazarlamacıları ve medya sahiplerini birbirine bağlayan bir ekosistemi güçlendirmeye yardımcı araçlara sahip bir teknoloji platformu sunar. Microsoft, yaptığı açıklamada, Xandr’ın teknolojisinin Microsoft’un mevcut reklamcılık tekliflerini stratejik olarak tamamladığını belirtti. Geleceğin reklam pazarını geliştirmeyi hedefleyen iki şirket, tüketici gizlilik tercihlerine saygı duyan ve reklam verenlerin hedeflerine ulaşmasına yardımcı olan bir kurum oluşturmayı planlıyor.

Microsoft, hedef kitle anlayışını, teknolojisini ve küresel reklamcılık müşteri tabanını Xandr’ın veriye dayalı reklamcılık platformlarıyla birleştirerek web için dijital reklamcılık çözümlerini hızlandıracak. Şirket, Xandr’ın ekranlar arası, birinci taraf veri merkezli satın alma platformu Xandr Invest ile etkinleştirme ve reklam sonuçları almayı planlıyor. Bunun yanı sıra, bir video çözümü içeren Xandr Monetize, içerik ve medya sahiplerini araçlarının tam değerini ortaya çıkarmaya teşvik ediyor. Xandr Monetize, pazarlama teklifi aracılığıyla yayıncılar için güçlendirilmiş para kazanma fırsatları sunacak.

Satın alma ile birlikte, Microsoft’un küresel yerel reklam satın alma çözümü olan Microsoft Audience Network ile reklam performansı iyileştirilecek. Aynı zamanda küresel kaynağa erişim sağlayarak reklam veren ve yayıncı değeri artacak. Satın alma işlemi, düzenleyici incelemeler de dahil olmak üzere geleneksel kapanış koşullarına tabi olacak.

Güncel İçerikler