Fransa merkezli gider yönetimi şirketi Spendesk, 100 milyon euro yatırım alarak unicorn oldu

Temmuz 2021'deki C Serisine ek olarak 100 milyon euro yatırım alan Spendesk, bu yıl unicorn olan Fransız girişimler arasında yerini almayı başardı.

Altı ay önce C Serisi finansman turunda 100 milyon euro yatırım aldığını duyuran fintech girişimi Spendesk, bugün ek 100 milyon euro daha yatırım aldığını paylaştı. Son finansmanın ardından şirketin değerlemesi 1 milyar euro (1.14 milyon dolar) seviyesine geçerek ona unicorn statüsü kazandırdı.

Tiger Global Management liderliğindeki tura katılan diğer isimler arasında General Atlantic, Eight Roads Ventures, Index Ventures ve eFounders yer alıyor.

Geçtiğimiz günlerde Ankorstore ve Exotec‘in unicorn olduğu haberlerini sizlerle paylaşmıştık. Spendesk, Fransız teknoloji ekosisteminde bu yıl önemli gelişmelerle adı duyulan bir başka girişim olmayı başardı.

Spendesk, orta ölçekli şirketler için hepsi bir arada gider yönetimi platformu sunar. 2016 yılında kurulan Spendesk, Algolia, Soundcloud, Curve, Doctolib, Gousto, Raisin, Sezane ve Wefox gibi yeni kurulanlardan köklü markalara kadar binlerce işletme tarafından tercih ediliyor. Başlangıçta çevrimiçi ödemeler için sanal kartlara odaklanarak yola başlayan şirket, bugün kurumsal ödemelerle ilgili her aşamaya el atabilecek bir teklif sunuyor.

Otomasyon ile tüm gider yönetimi sürecinde zamandan ve paradan tasarruf etmek için tasarlanmış olan Spendesk, müşterilerine birçok fırsat sunuyor. Örneğin, şirketler çalışanlarına Spendesk aracılığıyla fiziksel kartlar verebilirler. Ayrıca, ödenmemiş faturaları ödemek, gider raporlarını dosyalamak, bütçeleri yönetmek ve harcama raporları oluşturmak için Spendesk platformu kullanılabilir.

Spendesk, yaptığı açıklamada, pandemi sırasında kayda değer bir büyüme kaydettiğini söyledi. Her yıl gelirini ikiye katlayan Spendesk’in platformunda 2021 yılında 3 milyar eurodan fazla harcama yönetildi. Yeni fonlarla birlikte şirket, artan personel sayısına yoğun bir şekilde yatırım yapmayı ve 2022’de 300 kişiyi işe almayı planlıyor.

Güncel İçerikler