Depo yönetim robotları geliştiren Exotec, 2 milyar dolar değerleme ile 335 milyon dolar yatırım aldı

Dünyanın en büyük perakendecileri ve e-ticaret firmaları tarafından tercih edilen Exotec, D Serisinde 335 milyon dolar yatırım aldığını paylaştı.

Depo yönetim robotları geliştiren Fransız girişim Exotec, D Serisi finansman turunda 335 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Bugünkü finansmanın ardından 2 milyar dolar değerlemeye ulaşan şirket, bugüne kadar 446 milyon dolar yatırım aldı. Goldman Sachs Asset Management bünyesindeki Growth Equity tarafından yönetilen tura katılan diğer şirketler ise 83North ve Dell Technologies Capital olarak açıklandı.

Exotec, tedarik zinciri operasyonlarının modern yaşam için ne kadar kritik olduğuna dikkat çekiyor. Şirketin açıklamasında yer verdiği bir Resilinc raporuna göre tedarik zinciri kesintileri yıldan yıla %67 artıyor. Yeni bir yola öncülük ettiğini iddia eden Exotec, Romain Moulin ve Renaud Heitz tarafından 2015 yılında Fransa’da kuruldu. Exotec’in Kurucu Ortağı ve CEO’su Romain Moulin, şirketin depo üretkenliğini kalıcı ve çok daha sürdürülebilir bir şekilde sunan insan ve robot işçiler arasındaki zarif işbirliğini sunmakta öncü olduğunu söylüyor.

Exotec’in temel bileşenini oluşturan Skypod otonom endüstriyel robotlar, siparişleri daha hızlı hazırlamak için operatörleri destekleyen bir filo işlevi görür. Robotlara sürekli olarak görevler verilir ve en acil göreve öncelik verecek şekilde programlanır.

Exotec tarafından aktarılan bilgiye göre şirket, 2020 sonbaharında 90 milyon dolarlık C Serisi finansman turunu kapattığından bu yana gelirini ikiye katladı ve müşteri tabanını üçe katına çıkardı. Gap ve Geodis dahil 8 büyük kurumsal müşteriyle sözleşme imzalayan Exotec’in Skypod Sistemi, spor perakendecisi Decathlon tarafından Montreal’deki sipariş karşılama merkezinde kullanılmaya başlandı.

Küresel markalar için Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya’da dağıtımlar başlatmak için fonları kullanacağını söyleyen şirket, depo otomasyon teknolojisinin gelişimini hızlandırmak için 2025 yılına kadar 500 yeni Ar-Ge mühendisini işe almayı planlıyor.

Güncel İçerikler