Otonom teslimat robotları geliştiren yerli girişim Delivers.ai, Startupfon liderliğinde ikinci yatırımını aldı

Otonom teslimat robotları geliştiren yerli girişim Delivers.ai, Startupfon'un liderliğini üstlendiği turda, Kalyon Venture Capital, İTK Ventures ve Emre Tok'dan yatırım aldı. Yatırımın değerlemesi veya miktarı açıklanmadı.

Otonom teslimat robotları geliştiren yerli girişim Delivers.ai, ikinci turda; Startupfon, Kalyon Venture Capital, İTK VenturesEmre Tok ve StartersHub‘dan 774 bin 500 euro yatırım aldı.

Ali Kutay Yarali ve Oral Yigitkuş tarafından 2020 yılında kurulan Delivers.ai, Ekim 2020’de tohum öncesi aşamada 20 milyon TL değerleme ile ilk yatırımını almıştı.

Geçtiğimiz yıl Ocak ayında üniversite kampüslerinde ilk otonom teslimat denemelerini yapan Delivers.ai, Eylül ayında Hepsiburada ile işbirliğine başladı. Yine geçtiğimiz aylarda Glovo, Madrid Futuro ve Goggo Network ile yaptığı işbirliği bünyesinde İspanya’nın Madrid sokaklarında yakın zamanda teslimata başlayacak Delivers.ai, aldığı yatırım ile birlikte Avrupa pazarında daha etkin faaliyetler göstermeyi ve hızla büyümeyi amaçlıyor.

Dramatik artış göstererek büyüyen otonom araç sektörünün 2027 yılında pazar büyüklüğünün 236.59 milyon dolara ulaşması bekleniyor. Pazardaki bu hızlı büyüme sektöre olan ilgiyi arttırıyor ve bunun bir sonucu olarak yapılan yatırımlara da hız kazandırıyor. Global pazarda Delivers.ai benzeri faaliyetler gösteren girişimlere yoğun bir ilgi olduğu görülüyor. Benzer iş modellerine sahip ve teslimatları uzaktan kumandalı robotlarla sağlayan COCO girişimi, Ağustos ayında Seri A turunda 36 milyon Dolar yatırım alarak toplam aldığı yatırım tutarını 43 milyon dolara çıkardı.

Tam otonom teslimat araçları geliştiren Starship Technologies bugüne kadar 102 Milyon Dolar yatırım aldı. Robot teslimatı kaldırım yerine yollarda yapmayı tercih eden Nuro ise bugüne kadar 600 milyon Dolar yatırım alarak en çok yatırım alan robot teslimat şirketi ünvanını korumaya devam ediyor.

Son yıllarda moto kuryelerin işverenlere maliyetlerinin giderek artmasıyla birlikte ülkemizde olduğu gibi özellikle Avrupa teslimat pazarında teslimat maliyetlerinin katlanarak arttığı görülüyor. Delivers.ai kısa mesafe teslimatlarda insansız ve hızlı çözümler sunarak bu sorunu ortadan kaldırmayı hedefliyor. Girişim 1.5 kmlik uzaklıklardan oluşan alanda operasyonlarını sürdürerek teslimatın son bacağını gerçekleştiriyor. Delivers.ai geliştirdiği teknoloji sayesinde rakiplerinden farklı olarak otonom kabiliyetleri çok daha yüksek teslimat robotları kullanıyor ve sadece ekstrem durumlarda teleoperatörün robotlarının doğrudan kullanımına olanak sağlıyor. Normal şartlarda ise teslimat süreci hiçbir insan müdahalesi gerekmeksizin tamamen otonom olarak uçtan uca yürütülüyor.

Dört tekerlekli otonom araçlardan oluşan ve merkezi bir filo sistemiyle çalışan Delivers.ai, otonom robotik araç ağı aracılığı ile çeşitli platformlara yakın mesafe teslimat hizmeti sağlamayı hedefliyor. Avrupa’da teslimat robotu alanında ticari olarak pazara giren öncü firmalardan olan Delivers.ai, 2022 yılının sonunda Avrupa’da 100 robotluk bir filo kurmayı ve Avrupa’da en az iki lokasyonda daha ofis açmayı planlıyor.

Startupfon kurucu ortağı Gülsüm Çıracı yatırımla ilgili olarak; “Delivers.ai otonom robotik teslimatın geleceğin teknolojisi, uzak bir fikir olmadığını bugünün gerçekliği ve yarın hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olacağını kanıtladı. Otonom teslimat sistemleri dünyasının ilk oyuncularından olan Delivers.ai hem deneyimli ekibiyle hem de iş planı ile bizi gerçekten çok etkiledi” dedi.

Güncel İçerikler