Soner Canko, 2019’da Türkiye pazarına yatırım yapmak için giriş yapan Amani AI’ın yönetim kurulu başkanı oldu

Fintech ekosisteminde yaptığı çalışmalarla ön planda olan Dr. Soner Canko, 2019 yılında Türkiye pazarına yatırım yapmak için çalışmalarına başlayan Amani AI'ın yönetim kurulu başkanı olarak atandı.

Fintech ekosisteminde önemli çalışmaları olan ve bizim de yakından takip ettiğimiz Dr. Soner Canko, Amani AI‘ın yönetim kurulu başkanı olarak atandı.

Dr. Soner Canko’nun konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Hamid Khan’ın 2019 yılında ekonomimize yatırım yapmak için Türkiye’ye gelmesinden bu yana Amani’yi destekliyorum. Hamid, geçtiğimiz üç yılda Türkiye teknoloji ekosistemi ve Dijital Müşteri edinim süreçlerine büyük yatırımlar yaptı. Amani’nin kurulması ve geliştirilmesi sırasında benzersiz bir hikaye yarattı. Liderliğini yaptığı Amani ekibi yeni nesil bir Kimlik Doğrulama ve Biyometri platformu geliştirdi. Kişisel olarak gündemim, Amani’nin küresel ölçekte konusunda uzman bir teknoloji şirketi olması için destek olmak olacak.” dedi.

Amani AI kurucusu ve CEO’su Hamid Khan, “Dr. Soner Canko’nun resmi olarak Amani ailesine katılmasından mutluluk duyuyoruz. Türkiye, dijital ürünlerin kullanım oranı ve yüksek katılım düzeyleri birleştiğinde, dünyadaki en genç nüfuslardan birine sahiptir. Küresel Kimlik Doğrulama ve Dijital Müşteri Edinim Endüstrisi, 2025 yılına kadar dünya genelinde 25 milyar doları, Türkiye’de ise 500 milyon doları aşacak. Benim görevim, bu işi Türkiye ekonomisinin yararına olacak şekilde hem yurt içinde hem de yurt dışında güvence altına almak.” dedi.

Canko, kariyerinin ilk yıllarında, önde gelen uluslararası şirketlerde yöneticilik görevlerinde bulundu. 2011 yılında Bankalararası Kart Merkezi’nin (BKM) genel müdürü oldu. Türkiye kartlı ödeme pazarına yeni teknolojiler ve hizmetler sunmaya odaklanan Canko, Türkiye’de banka kartları, Chip&PIN ve temassız ödemelerin geliştirilmesine öncülük etti. Türkiye’nin mobil dijital cüzdanı BKM Express ve Türkiye’nin Ödeme Yöntemi TROY markalarıyla dijital ekonomiye ve nakitsiz topluma geçişe katkıda bulundu. Türkiye’de finansal teknoloji alanında yaptığı çalışmalarla tanınan Dr. Canko ayrıca FinTech İstanbul, Blockchain Türkiye, Siber Güvenlik Türkiye ve Girişimci Kurumlar Türkiye platformlarında kurucu olarak yer almıştır.

Amani AI, Türkiye’deki %100 Tescilli, Kimlik Doğrulama, Biyometri ve Dijital Müşteri Edinimi hizmetleri sunan yapay zeka şirketidir. Amani AI, herhangi bir dijital kanalın, ürünün veya platformun %80’inin müşteri edinim süreci olduğunun bilinciyle en yüksek düzeyde Kalite, Hizmet, Bağlılık ve Dürüstlük ile birlikte piyasadaki en gelişmiş, esnek ve güvenli müşteri deneyimi sunmaktadır.

Güncel İçerikler