Dr. Soner Canko, Moka Ödeme ve E-Para Kuruluşu’nun Yönetim Kurulu’na atandı

Moka Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşu (MOKA) sürdürdüğü güçlü büyüme stratejisi kapsamında, yönetim kurulu üyeleri arasına yeni bir ismi daha ekledi. Finansal teknoloji sektöründe otuz yıllık deneyime sahip olan Dr. Soner Canko, şirketin yeni yönetim kurulu üyesi olarak atandı.

Konum veya para biriminden bağımsız olarak tüm finansal işlemlerin basit ve şeffaf biçimde herkes tarafından gerçekleştirildiği bir dünya oluşturma ve değer alışverişinde devrim yaratma hedefiyle çalışmalarını sürdüren yerli fintech MOKA, 2021 yılından beri İş Bankası iştiraki olarak ödeme sistemleri ve elektronik para alanlarında faaliyet göstermektedir.

MOKA, hızlı, güvenli, yenilikçi ve kişiselleştirilmiş ödeme çözümleri ile bireylere ve işletmelere kusursuz ve ayrıcalıklı bir müşteri deneyimi yaşatmayı hedeflemektedir.

MOKA Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Sezen, konuya ilişkin açıklamada şöyle dedi:

“MOKA, özellikle son iki yılda hem teknoloji hem de insan kaynağına büyük yatırımlar yaparak önemli bir dönüşüm gerçekleştirdi. Böylece kısa zamanda sektörün lider oyuncularından biri oldu. Dr. Soner Canko’nun, şirketimize Yönetim Kurulu Üyesi olarak katılmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Dr. Soner Canko, ödeme sistemleri ve finansal teknoloji alanlarındaki deneyimi ve vizyonu ile, MOKA’nın zirveye ulaşmasına katkı sağlayacak. Kendisine ‘MOKA ailesine hoş geldin’ diyoruz.”

Dr. Soner Canko kimdir?

İstanbul Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Dr. Soner Canko, aynı üniversitenin İktisat Fakültesi’nden yüksek lisansını ve doktora derecelerini aldı. Kariyerine 1990 yılında başlayan Canko, birçok yerli ve çok uluslu şirkette yöneticilik görevlerinde bulunmasının ardından 2011-2020 yılları arasında Bankalararası Kart Merkezi’nin genel müdürlüğü yaptı. Bu göreviyle birlikte Türkiye kartlı ödemeler pazarına yeni teknoloji ve hizmetler sunmaya odaklanan Canko, Türkiye’de banka kartları, Chip&PIN ve temassız ödemelerin gelişimi çalışmalarına liderlik yaptı. Türkiye’nin mobil dijital cüzdanı BKM Express ve Türkiye’nin Ödeme Yöntemi TROY markalarının hayata geçmesini sağlayarak, ekonominin kayıt altına alınması ve nakitsiz topluma geçmesi amaçlı çalışmalarda bulundu.

Nisan 2020’de BKM’deki görevinden ayrılan Dr. Soner Canko, kurucu olduğu SC Yönetim & Danışmanlık çatısı altında finans ve teknoloji şirketlerine danışmanlık hizmetleri vermektedir. Türkiye’de finansal teknoloji alanında yaptığı çalışmalarla da tanınan Dr. Canko, FinTech İstanbul, Blockchain Türkiye, Siber Güvenlik Türkiye, Girişimci Kurumlar Türkiye platformlarında kurucu olarak görev almıştır.

Canko’nun, Harvard Business Review, Bloomberg Businessweek gibi iş dünyasına yönelik önemli yayınlarda yayınlanan birçok makalesi bulunmakta, finansal teknolojiler, liderlik ve dijital dönüşüm üzerine içerik üretmektedir.

Güncel İçerikler