Soner Canko, finansal teknolojiler alanında çalışmalar sürdüren Turk Holding bünyesine katılıyor

Finansal teknolojiler alanındaki yatırımları ve sektörde öncü olan şirketleri ile öne çıkan Turk Holding A.Ş., doğrudan aldığımız bilgilere göre Dr. Soner Canko ile yollarını birleştirdi.

2019 yılında ön ödemeli kart pazarında yüzde 20.6’lık pazar payına ulaşan Turk Holding, aynı yıl 2018 yılına göre yüzde 111’lik aktif büyüme sağladı. 179 çalışanı ile Ankara ve İstanbul’da faaliyet gösteren şirket 2020 itibariyle kıta Avrupası’nda da faaliyete başlamayı hedefliyor.

Kariyerine 1990 yılında başlayan Soner Canko, sırasıyla Procter & Gamble, Citibank, HP, Bileşim A.Ş. ve First Data gibi kendi alanında lider çeşitli uluslararası şirketlerde yöneticilik görevlerinde bulundu. 2010 yılında Ziraat Bankası’nda Bireysel Bankacılık, Operasyonlar ve Teknolojiden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlendi. 2011’de Bankalararası Kart Merkezi A.Ş. genel müdürlüğü görevini aldı. BKM’deki görevi sırasında ekonominin kayıt altına alınması ve nakitsiz Türkiye konularında çalışmalarda bulunan Soner Canko, Türkiye’nin ilk dijital cüzdanı BKM Express ve Türkiye’nin Ödeme Yöntemi TROY markalarını hayata geçmesini sağlamıştır. Soner Canko, FinTech İstanbul Kurucu Üyeliği ile Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinin yanı sıra Türkiye’de blok zinciri (blockchain) ekosistemini oluşturmak için çalışan ve kâr amacı gütmeyen Blockchain Türkiye Platformu’nun da eş başkanlığını yürütüyor.

Turk Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emin Can Yılmaz: Müşteri odaklı yaklaşımımız ile Türkiye’de elde ettiğimiz deneyimi Avrupa ve Amerika’ya taşıyacağiz.

3.5 milyonu aşan ön ödemeli kart sayısı ile Türkiye’de elde ettikleri deneyimi eko-sistemin güçlü isimlerini TURK bünyesine katarak Avrupa ve Amerika’da da elde etmeyi hedeflediklerini belirten Yılmaz, pandemi etkisi ile devam eden 2020 yılının finansal teknoloji şirketleri açısından önemli fırsatları barındırdığının, 2021 yılında Türkiye, Avrupa ve ABD ofislerinde toplamda 300’den fazla takım arkadaşına ulaşacaklarının altını çiziyor.

Güncel İçerikler