628 milyon euro yatırım alan Bolt, 7.4 milyar euro değerlemeye ulaştı

628 milyon euro yatırım alarak bugüne kadarki en büyük finansman turunu kapatan Bolt, 7.4 milyar euro değerlemeye ulaştı.

Estonya merkezli Bolt, bugüne kadarki en büyük finansman turunu kapattığını duyurdu. Şirketin paylaştığı açıklamaya göre 628 milyon euro yatırım alan Bolt’un değerlemesi 7.4 milyar euro seviyesine yükseldi.

Sequoia Capital ve Fidelity Management and Research Company‘nin ortak liderliğinde gerçekleşen finansman turu, Whale Rock, Owl Rock, D1, G Squared, Tekne ve Ghisallo tarafından desteklendi.

Araç çağırma, paylaşımlı taksi, mikromobilite, yemek ve market siparişi alanında faaliyet gösteren girişim, 2013 yılında Markus VilligMartin Villig ve Oliver Leisalu tarafından Tallin’de kurulmuştu. Şehirleri arabalar için değil insanlar için yeniden inşa etmek gerektiğini söyleyen Bolt, son 8 yıldır, kişisel bir arabaya sahip olmanın artık bir zorunluluk olmadığını kanıtlamak için sürekli çaba sarf ettiğini belirtiyor.

İlk olarak paylaşımlı taksi uygulaması olarak başlayan Bolt, zaman içinde e-scooter ve e-bisiklet kiralamadan araç paylaşımına, yiyecek ve market teslimatına kadar genişledi. Bolt, şu anda Avrupa ve Afrika’da olmak üzere 45 ülkede ve 400’den fazla şehirde faaliyet gösteriyor. Bolt’un aktardığı bilgiye göre şirketin mobilite ve teslimat hizmeti 100 milyondan fazla kullanıcı tarafından kullanılıyor. Bolt, Ağustos 2021’deki E Serisi finansmanı duyururen 75 milyon müşterisi olduğunu açıklamıştı.

Pandemi sırasında geliştirilen ve piyasaya sürülen 15 dakikada market teslimat hizmeti Bolt Market, şirketin en yeni ürünlerinden biri. Avrupa genelinde 10 ülkede hizmet veren Bolt Market, bu lokasyonlarda birçok mağazaya sahip. Şirket ayrıca, çevre üzerindeki etkiyi azaltmak için Avrupa’daki tüm sürüşlerini “Bolt’s Green Plan” projesi kapsamında karbonsuz olarak gerçekleştiriyor.

Ağustos ayında Bolt’un 600 milyon euro değerindeki finansman turunu kapatarak 4 milyar euro değerlemeye ulaştığını sizlerle paylaşmıştık.

Güncel İçerikler