Bolt, 600 milyon euro yatırımla market teslimatı hizmetini genişletmeyi hedefliyor

40 ülkede faaliyet gösteren araç kiralama, araba paylaşımı ve yemek teslimatı hizmetleri sunan Bolt, 600 milyon euro yatırım aldığını duyurdu.

Estonya merkezli girişim Bolt, 600 milyon euro değerindeki finansman turunu kapatarak 4 milyar euro değerlemeye ulaştığını duyurdu.

Yapılan açıklamada bu yatırımın, Bolt’un yeni teslimat hizmeti Bolt Market’in faaliyetlerini geliştirmek, mevcut mobilite ve teslimat ürünlerini genişletmek için kullanılacağına yer verildi. Yatırım turuna Sequoia, Tekne, Ghisallo, G Squared, D1 Capital ve Naya gibi çeşitli yatırımcılardan katılım sağlandı.

2013 yılında genç girişimci Markus Villig tarafından kurulan Bolt, paylaşımlı bir taksi uygulaması olarak yolculuğuna başladı. Temelde araç çağırma hizmetine ek olarak, paylaşımlı araba hizmeti, Bolt Drive, scooter ve elektrikli bisiklet paylaşımı sunan Bolt, market teslimatı Bolt Market ve online yemek siparişi platformu Bolt Food‘u yakın zamanda piyasaya sürdü.

Afrika’da hızla büyüyen ve 40’tan fazla ülkede 50 milyonun üzerinde müşteriye hizmet veren şirket, Bolt Market’i Hırvatistan, İsveç ve Romanya dahil olmak üzere, önümüzdeki aylarda 10 Avrupa ülkesinde piyasaya sürmeyi planlıyor.

Bolt, bu yılın şubat ayında Google Haritalar’ın seyahat planlayıcısında yer almak ve daha fazla görünürlük kazanmak için Google ile ortaklık kurduğunu duyurmuştu. Şirket, ekolojik ayak izini azaltmak hedefiyle Avrupa’daki tüm sürüşlerini “Bolt’s Green Plan” projesi kapsamında karbonsuz sürdürüyor.

Bolt CEO’su Markus Villig, “Bolt’un misyonu, şehir içi seyahati ekonomik ve sürdürülebilir kılmaktır. İnsanların trafiğe ve kirliliğe neden olan arabaları satın almaya zorlanmadığı, ihtiyaç duyduklarında isteğe bağlı ulaşımı kullandıkları bir gelecek inşa ediyoruz” sözlerine yer verdi.

Güncel İçerikler