283 milyon dolar yatırım alan Ankorstore, 2 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Bağımsız markalar ve kayıtlı bir şirketi bulunan perakendecileri toptan satış pazarında buluşturan Ankorstore, 283 milyon dolar yatırım aldı.

Bağımsız satıcıların ürünlerini perakendecilere satmalarına izin veren Fransız girişim Ankorstore, C Serisi finansman turunda 283 milyon dolar yatırım aldı. Seri C tur sonrası değerlemesi 2 milyar dolar seviyesine ulaşan girişim, Fransa’nın 2022 yılındaki 2. unicorn’u oldu.

Bond ve Tiger Global yönetilen finansman turuna Eurazeo, Coatue, Index Ventures, Bain Capital Ventures, GFC, Alven ve Aglaé Ventures da katılım sağladı.

Kasım 2019’da kurulan Ankorstore, Avrupa genelindeki bağımsız perakendeciler için bağımsız bir toptan satış pazarı işlevi görür. Ürün satın almak için öncelikle geçerli bir sicil numarasına sahip kayıtlı bir şirketiniz bulunmalıdır. Aksi takdirde, kayıt olana kadar satış fiyatlarına erişemez ve sipariş veremezsiniz.

Bağımsız markaların ürünlerini satın alan perakendeciler daha sonra bu ürünleri kendi müşterilerine satabilirler. Perakendeciler sadece birkaç tıklamayla binlerce markayı keşfedebilir ve ürün satın alabilir. Bozulmayan market ürünlerinden güzellik ürünlerine kadar birçok şeyi toptan satış pazarı Ankorstore’da bulmak mümkün. Bir siparişin ardından perakendecilere 60 güne kadar ödeme yapabilme fırsatı sunulur.

Ankorstore’da ürünlerini satışa çıkaran bağımsız markalar, ilk siparişte %20’lik bir indirimin ardından her işlemde %10 indirim verirler. Markalara nakliye konusunda yardımcı olmak için UPS ile zaten bir anlaşmaya sahip.

Şu anda Ankorstore’u kullanan ve 15.000 markadan ürün tedarik eden 200.000 perakendeci bulunuyor. Fransa, İngiltere, Almanya, Hollanda ve İsveç olmak üzere 5 Avrupa ülkesinde ekibi olan Ankorstore, 23 Avrupa pazarında ürünlerinin satışını gerçekleştiriyor. 400 çalışan istihdam eden B2B girişimi, ilerleyen zamanlarda da hem perakendeciler hem de markalar için avantajlar sunmaya devam etmeyi hedefliyor. Ayrıca, özellikle bozulabilir gıda gibi yeni kategorilere genişlemeyi planlıyor.

Güncel İçerikler