Fictech odaklı çalışmalar yapan Mooncard, 37 milyon euro yatırım aldı

İşletmelerin giderlerini yönetmelerine yardımcı olan Mooncard, düzenlenen Seri C turda 37 milyon euro yatırım aldı. Tur, Orange Ventures ve Portage ile birlikte eski yatırımcılardan Aglaé Ventures, Blackfin Capital Partners, Partech Partners ve RAISE Ventures'ın katılımıyla gerçekleşti. 

İşletmelerin giderlerini yönetmelerine yardımcı olan Mooncard, düzenlenen Seri C turda 37 milyon euro yatırım aldı. Tur, Orange Ventures ve Portage ile birlikte eski yatırımcılardan Aglaé Ventures, Blackfin Capital Partners, Partech Partners ve RAISE Ventures‘ın katılımıyla gerçekleşti.

2016 yılında Tristan Leteurtre ve Damien Metzger tarafından kurulan girişim, tamamen güvenli ve yapılandırılabilir bir kartla entegre bir çözüm sunarak kurumsal harcamaların otomasyonunda uzmanlaşıyor. Mooncard ödeme kartı, her çalışan veya kullanıcı profili için kolayca yapılandırılabilen ultra güvenli bir Visa imzalı bir kart olarak karşımıza çıkıyor.

Bu kart, günlük harcama limitleri, restoran, benzin istasyonu, taksi gibi harcama kategorilerini aktif hale getirme ve nakit çekme, yurt dışı satın alma, online harcama gibi harcama kategorilerini devre dışı bırakma gibi çok çeşitli özellikler sunuyor.

Mooncard‘ın ayrıca uyarlanabilir bir harcama onayı iş akışı sunarak şirketlerin harcamaları onaylayabilecek yönetici sayısını ve türünü kişiselleştirmesine olanak tanıyor. Şirketin bulut tabanlı yazılımı, tüm işlemlerin gerçek zamanlı olarak izlenmesini sağlayarak harcama sürecinde tam şeffaflık sağlıyor. 

Mooncard kullanılarak yapılan her harcamada, ödeme verileri otomatik olarak ve hemen önceden doldurularak bir muhasebe girişine dönüştürülüyor. Çalışanın, ilgili mali makamlar nezdinde yasal değeri olan arşivleme için makbuzu akıllı telefonuyla fotoğraflaması yeterli oluyor.

Orange Ventures’yan Clément Combal:

“Bu yeni yatırım turu, Mooncard’ın hem Fransa’da hem de uluslararası düzeyde kurumsal ödeme kartı pazarındaki konumunu güçlendirmesini sağlayacak.” dedi.

Mooncard, aldığı yatırımı gelişimini hızlandırmak ve 6 Avrupa ülkesinde (Almanya, Avusturya, Belçika, İspanya, İtalya ve Hollanda) yerel özelliklere uyum sağlamak için kullanacak.

Güncel İçerikler