Teknoloji girişimlerini odağına alan Kültepe Yatırım, 2021 yılında 10 yatırım yaptı

Teknoloji odaklı girişimlere yatırım yapmak için 2019 Eylül ayında Kayseri’de kurulan Kültepe Yatırım, 2021 yılında aktif bir dönem geçirerek farklı sektörlerdeki girişimlere yatırımlar gerçekleştirmiştir.

Kültepe Yatırım’dan alınan bilgilere göre; 2021 yılında toplamda 1200 üzerinde girişimin tarandığı ve 728 girişimin sunumlarının dinlendiği belirtilmiştir. Ayrıca 339 girişimle birebir görüşmeler ve toplantılar yapılmış olup 33 deep dive toplantısıyla süreç devam etmiştir. Deep dive toplantısına katılan girişimlerden ise 10 girişim yatırım alarak finansmana ulaşmıştır.

Kültepe Yatırım; teknolojiyi odağına alan tarım, biyoteknoloji, enerji, lojistik, e-ticaret, yazılım ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren girişimlere yatırım yaptı. Yatırım yapılan girişimlerden her birinin ortalama değerlemesi 2,5 milyon dolar seviyesinde olmuştur. Yatırım sonrası girişimler hızlı bir ivmelenme kazanarak istihdama da katkı sağlamış ve çalışan sayıları ortalama 2,5 kat artış göstermiştir. 4 girişim ise 2022 yılı ilk çeyreği içinde yeni yatırım turuna çıkmak için hazırlıklarını sürdürmektedir. Kültepe Yatırım girişimlere en çok network, iş geliştirme, finans ve satış konularında destek olmuştur.

2022 yılında da yatırımlarına devam edecek olan Kültepe Yatırım ayrıca yeni kuracağı Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ile ileri aşamalardaki girişimlere de yatırım yaparak ekosisteme katkıda bulunmaya devam edecektir.

Kültepe Yatırımı’n 2021 yılı verilerinin İnfografik hali

Güncel İçerikler