Kayseri merkezli Kültepe Yatırım, 2023 yılının son 6 ayında 8 girişime yatırım yaptı

Kültepe Yatırım ve İstanbul Portföy iş birliğiyle kurulan Kültepe GSYF Eylül 2022’de lisansını aldı ve Haziran 2023’te ilk yatırımlarını yapmaya başladı. Kayseri merkezli Kültepe Yatırım’ın ikinci fonu olan Kültepe GSYF, 2023 yılında çeşitli sektörlerden teknoloji odaklı önemli girişimleri portföyüne ekledi.

Kültepe Yatırım ikinci fonunda sektör ayrımı olmadan girişimlerin aşamalarına göre gelir sonrası girişimleri ve derin teknoloji girişimleri değerlendirmiştir. 2023 yılında 1000’den fazla girişim incelenmiş olup 330’dan fazla girişimle birebir görüşmeler yapılarak sunumları dinlenmiştir. Bu girişimlerden ise 8 girişim Kültepe Yatırım portföyüne katılmıştır.

Bu girişimler; otonom teslimat robotları ve otonom sürüş teknolojileri geliştiren Delivers AI, oyun girişimlerini hızlandıran, mentorluk sağlayan ve yatırım yapan WePlay Ventures, lastik atıklarının geri dönüşümünü sıfır emisyonla sağlayan ve karbon siyahı hammaddeye dönüştüren Laska Teknoloji, kültür eti üretimi için gerekli olan yaşam alanı ve solüsyonlar geliştiren biyoteknoloji şirketi Biftek.co, kitlesel fonlamada ikinci el pazar yeri platformu, danışmanlık ve finansal çözümler sunan Reinves, dünyanın her yerinden alışveriş yapanların her ülkede yerel bir adrese sahip olmalarına ve sınır yokmuş gibi rahatça alışveriş yapmalarına yardımcı teknolojiler geliştiren Shippn ve Kayseri merkezli VR (sanal gerçeklik) dikeyine özel oyunlar geliştiren Wide Game Studio’dur.

Kültepe Yatırım girişimin aşaması, yatırım tezi, fon portföy dengesi ve risk faktörlerine göre 300.000 dolara kadar yatırımlarını gerçekleştirmiştir. Kayseri’den globale uzanan yatırımcılık sürecinde startup girişimlere Kayseri sermayesinden 1 milyon dolarlık yatırım yapılmıştır. Yatırım yapılan sektörler; oyun, yapay zekâ, finansal teknolojiler, biyoteknoloji, enerji, lojistik, SaaS ve hizmet sektörlerinde gerçekleşmiştir.

2024 yılında da hız kesmeden yatırımlarına devam edecek olan Kültepe Yatırım girişimlere yatırım yaparak ekosisteme katkıda bulunmaya devam edecektir.

Güncel İçerikler