Kültepe Yatırım’dan girişimlere 100 milyon TL’lik yeni fon: Kültepe Girişim Sermayesi Yatırım Fonu

Kayserili 20 iş insanı tarafından girişimlere yatırım yapmak için kurulan Kültepe Yatırım, son iki yılda 12 girişime yatırım yaptı. Bu süreçte 1400’den fazla girişim tarandı ve yaklaşık 500 girişim ile ikinci aşama görüşmeler yapıldı.

Portföyde yer alan şirketlerden 6’sı bir yıl gibi kısa bir süre içinde devam yatırımlarını alarak kendilerini kanıtlamış oldu. Yeni nesil teknoloji yatırımcılığını Kayseri’de ve Anadolu’da temsil eden Kültepe Yatırım; teknoloji girişimlerine yatırım yapmak için girişim sermayesi yatırım fonunu aktif hale getirdi ve ilk yatırımcıları fona katıldı.

Kültepe Yatırım A.Ş. ile İstanbul Portföy Yönetimi A.Ş. arasında “Kültepe Girişim Sermayesi Yatırım Fonu” kurulması yönündeki çalışmalar ve SPK faaliyet onayı Eylül ayında tamamlanmıştı.

100 milyon TL büyüklüğü aşması hedeflenen Kültepe GSYF; fikir aşamasını geçmiş ciro üretme kabiliyetine sahip olan teknoloji şirketlerine yatırımlarını yapacak. Fonun gelecek 4 yılda globalde faaliyet gösterme ve büyüme potansiyeli olan 15 start-up şirketine yatırım yapması hedeflenmektedir.

Kültepe Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Ulukaya, konuya ilişkin olarak: “Kültepe Yatırım’dan sonra Kayseri ve Anadolu için yeni bir başlangıç olan Kültepe GSYF’nin 100 Milyon TL büyüklüğü aşmasını hedefliyoruz. Fon yöneticileri ve ortaklar olarak bizler de elimizi taşın altına koyuyor ve fonumuza 20 milyon TL kaynak sağlıyoruz. Sektör ayrımı olmaksızın teknoloji tabanlı şirketlere yatırımlar yapacağız.

Kültepe Yatırım’da kazandığımız tecrübe ve ivmeyi mevcut yapımızı genişleterek SPK onayıyla ve şeffaf bir şekilde tüm yatırımcılarımızı yeni nesil teknoloji yatırımcılığı ile buluşturuyoruz. Anadolu sermayesinin gücüne inanıyoruz. Bu fonun gelecekte Kayseri ve Anadolu için miras ve öncü olması amacıyla yola çıktık. Sorumluluğumuzun büyük olduğunun farkındayız. Yeniliğe açık olan ve teknolojiye çabuk adapte olan güçlü bir nesil geliyor. Fon olarak yenilikçi girişimlere kaynak sağlayarak Türkiye’nin teknolojide söz sahibi olabilmesi için gayret edeceğiz.

Geleneksel yatırımların bir kısmının teknoloji yatırımlarına yönelmesini hedefliyor ve buna öncülük etmekten mutluluk duyuyoruz. Daha önce yaptığımız yatırımlarda olduğu gibi teknoloji odaklı global büyüme potansiyeli olan girişimlere yatırım yapmaya devam edeceğiz.”

Güncel İçerikler