Kayseri’de kurulan Wide Game Studio, Kültepe Yatırım’dan 1.2 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

2019 yılında Kayseri’de kurulan Wide Game Studio, bir grup tutkulu arkadaşın bir araya gelmesiyle hayata geçti ve Kültepe Yatırım‘dan 1.2 milyon dolar değerleme üzerinden tohum öncesi yatırım aldı. Ayrıca bu tura Kayserili melek yatırımcılardan Fatih Şahin ve Vedat Çavuşoğlu da katıldı.

Ekip, sanal gerçeklik oyunları geliştirmek amacıyla birleşerek Wide Game Studio’yu kurdu. Ancak, başlangıçta bir sanal gerçeklik gözlüğüne ihtiyaçları vardı. İlk gözlüğü edinmek için İstanbul’a doğru yola çıkan ekip, proje geliştirmek için gerekli kaynağa ulaşmak için proje bazlı işler yaptılar ve bu kazancı oyun geliştirmeye harcadılar.

Salgın döneminde 12 kişilik bir ekiple aynı evde kalmaya ve oyun geliştirmeye başlayan ekip bu süre zarfında “Project:Pseudowar,” projesini geliştirdi. Ayrıca finansal kaynak sağlamak için VR School ve VR Meeting gibi uygulamalar da geliştirdiler. Sonrasında Flare Frenzy’i geliştiren ekip sanal gerçeklik (VR) alanında başarılı bir oyun geliştirerek ilk satışlarını gerçekleştirmiştir.

Bu yatırımla HEX’O’CURA adlı oyunun lansmanı gerçekleştirmeyi planlayan ekip, bu yatırımın kendilerine sağladığı maddi destekle birlikte sanal gerçeklik oyunlar alanında daha da büyüyerek oyunlarını daha geniş kitlelere ulaştırma hedefini güçlendirecek. Abdullah Gül Üniversitesi ön Kuluçka programının ilk mezunu olan ekip, çalışmalarına Wide Game Studio A.Ş. olarak AGÜ’de bulunan kuluçka ofisinde devam ediyor.

Wide Game Studio’nun kurucu ortaklarından Ramazan Mert Ural verdiği demeçte;

“Bu yatırım, şirketimizin büyüme hedeflerine ulaşma yolundaki önemli bir kilometre taşıdır. Yeni oyunumuz HEX’O’CURA ile sanal gerçeklik (VR) dünyasında yeni bir dönem başlatacağımıza inanıyoruz. Kültepe Yatırım’ın desteğiyle, bu hedefimize bir adım daha yaklaşmış bulunuyoruz.” dedi.

Kültepe Yatırım tarafından verilen demeçte ise;

“Girişimlerin yatırım alması son dönemde oldukça zorlaştı. Anadolu’da yer alan girişimler için ise bu durum daha da zor. Sektör ve şehir fark etmeksizin iki fonumuzda da bugüne kadar toplam 20 girişime fon sağladık. Wide Game Studio Kayseri merkezli üçüncü yatırımımız. Ekibin bu zamana kadar birçok zorlukta bir arada kalmasını ve başarılarını kutluyor ve gelecekteki iş birliğimizden dolayı heyecan duyuyoruz. Sanal gerçeklik dünyasının daha da büyümesine ve gelişmesine katkıda bulunarak, bu heyecan verici yolculuğa birlikte devam etmek için sabırsızlanıyoruz.”

Güncel İçerikler