Elektrikli otomobil üreticisi Rivian, R1T kamyonetinin teslimatlarını 2023’e erteledi

Elektrikli otomobil üreticisi Rivian, büyük pil paketi içeren R1T ve R1S SUV teslimatlarının 2023'e ertelendiğini müşterilere ilettiği bir e-posta ile doğruladı.

Son yıllarda birkaç kez teslimatlarını erteleyen elektrikli otomobil üreticisi Rivian, R1T kamyonetinin teslimatlarını 2023’e ertelediğini doğruladı. Elektrek tarafından edinilen bilgiye göre şirket, R1T elektrikli kamyoneti ve R1S SUV alıcılarının en büyük pil paketi seçeneğini istiyorlarsa 2023’e kadar beklemeleri gerektiğini açıkladı.

Bu ayın başlarında halka açılan Rivian, 15 Aralık itibariyle ilk 652 aracını teslim ettiğini doğruladı. Ancak, birçok otomobil üreticisi gibi Rivian da birtakım üretim sorunlarıyla karşılaştı.

Müşterilere bir e-posta göndererek durumu izah eden Rivian CEO’su RJ Scaringe, 15 Aralık itibariyle, ABD ve Kanada’da R1T ve R1S için yaklaşık 71.000 ön sipariş aldıklarını belirtti. Bu siparişlerin %20’sini büyük pil paketi seçeneği oluşturuyor. RJ Scaringe, daha fazla sayıda ön siparişi teslim edebilmek için önümüzdeki yıl büyük pil paketi siparişlere odaklanacaklarını ve bu siparişlerin teslimatlarını 2023 yılına ertelemek zorunda olduklarını belirtti.

Rivian şu anda 314 mil menzile sahip olan “Large” akü paketiyle R1T elektrikli kamyoneti teslim ediyor. Daha büyük “Max” paketinin tek bir şarjla 400 mil menzile sahip olması bekleniyor, ancak üretime girene kadar bunu kesin olarak bilmek mümkün değil. Rivian, R1T elektrikli otomobillerini daha erken almak isteyen müşterilerin siparişlerinde değişiklik yapmalarına izin veriyor.

Scaringe, müşterilere ilettiği e-postada teslimat konusuna da değindi. Müşterilerin konfigürasyonlara dayalı olarak daha kesin teslimat bigileri elde etmek için 2022 başlarında daha fazla bilgiye sahip olacakları sözünü verdi. Rivian CEO’su ayrıca, müşterilerin güncellenmiş teslimat zaman çizelgelerine erişebileceklerini doğruladı.

Güncel İçerikler