Rivian, Mercedes-Benz ile yaptığı elektrikli araç anlaşmasını sonlandırdı

Rivian, Avrupa'da elektrikli araçlar üretmek için Mercedes-Benz ile 3 ay önce yaptığı anlaşmayı sonlandırdığını açıkladı.

Elektrikli araç üreticisi Rivian, 3 ay önce Avrupa’da elektrikli minibüs – kamyonet üretmek için anlaştığı Mercedes-Benz ile yaptığı anlaşmayı sonlandırdığını açıkladı. Şirket, ABD operasyonlarında nakit akışını olumlu hale getirmeye çalışırken kendi müşterilerine ve mevcut ticari işlerine odaklanacağını belirtti.

Eylül ayında Mercedes-Benz Vans ve Rivian, %50 – %50 ortak girişimi kapsamında Polonya, Macaristan ya da Romanya‘daki bir fabrikada önümüzdeki birkaç yıl içinde elektrikli kamyonetler üretmek için anlaşma yaptı. Görünen o ki son son haberlere göre iki şirket yollarına ortak olarak devam etmeyecek. 

Rivian CEO’su RJ Scaringe, “Avrupa’da elektrikli kamyonetlerin ortak üretimi için bu yılın başlarında imzaladığımız Mutabakat Zaptı ile ilgili olarak Mercedes-Benz Vans ile görüşmeleri duraklatmaya karar verdik. Zamanın bu noktasında, mevcut ticari işimizin yanı sıra tüketici işimize odaklanmanın, Rivian için değeri en üst düzeye çıkarmak için en çekici kısa vadeli fırsatları temsil ettiğine inanıyoruz.” dedi.

Rivian’ın en büyük destekçileri arasında amazon bulunuyor. E-ticaret devi, şirketten 100.000 elektrikli teslimat kamyoneti tedarik etmek için anlaşma yaptı.

ABD merkezli elektrikli araç üreticisi, “Rivian için daha uygun bir zamanda” Mercedes-Benz ile gelecekteki çalışmaları keşfetmeye açık olduğunu söyledi. Mercedes-Benz, Rivian’ın kararının elektrifikasyon stratejisinin zaman çizelgesini veya Jawor, Polonya’daki yeni elektrikli araç üretim tesisinin planlanan artışını etkilemeyeceğini söyledi.

Mercedes-Benz Vans Başkanı Mathias Geisen, “Gelecekte Rivian’daki ekiple stratejik fırsatları keşfetmek bir seçenek olmaya devam ediyor.” dedi.

Diğer elektrikli araç üreticileri gibi, tedarik zinciri kesintileri Rivian’ı da olumsuz etkiledi. Şirket, bu yılın başlarında üretim tahminini yarıya indirerek 25.000 araç üretmeyi planladığını açıkladı.

Güncel İçerikler