Tesla, V11.0 güncellemesini yayınladı: Şirket, tartışılan araç içi oyun özelliğinde geri adım attı

Tesla'nın V11.0 güncellemesi, araç sahiplerine yeni oyun ve eğlence deneyimleri getirmesinin yanı sıra, iyileştirilmiş birçok güvenlik özelliği sunuyor.

Tesla, geçtiğimiz günlerde paylaştığı bir blog yazısında, V11.0 sürümünü yayınladığını açıkladı. Şirketin aktardığı bilgiye göre bugüne kadarki en büyük tatil sürümü olan güncellemeyle birlikte birçok yenilik Tesla sahipleriyle buluşacak. Yeni güncellemedeki en dikkat çeken noktalardan biri Tesla’nın Passenger Play özelliğinde geri adım atması oldu.

V11.0 ile hangi özellikler geldi?

Tesla, yaptığı açıklamada, ücretsiz ve kablosuz bir yazılım güncellemesi sayesinde, dünyanın dört bir yanındaki Tesla sahiplerinin bu haftadan itibaren birçok yeni özellikle karşılaşacağını açıkladı.

Tesla Light Show:

Tesla, bilgisayarı olan herkesin artık kendi benzersiz Tesla Light Show’unu oluşturabileceğini söyledi ve bunun için bir araç sahibi olmaya gerek yok. Ücretsiz açık kaynaklı bir yazılım olan xLights’ı kullanarak, seçtiğiniz herhangi bir müzikle bir ışık gösterisi oluşturabilir ve bir USB flash bellek ile aracınıza aktarabilirsiniz.

Navigasyon:

Güncellenmiş navigasyon, harita ayrıntılarını gizleyerek ekranda daha sade bir görüntü sağlamanıza olanak tanır. Bununla birlikte sürücüler, rotalarına birden fazla durak ekleyebilir. Araç, her varış noktası için varış saatlerini ve pil seviyelerini otomatik olarak günceller.

Oyunlar: 

Tesla’nın araç hareket halindeyken bilgi-eğlence sisteminden oyun oynanmasına izin vermesi, kaza riski sebebiyle bir süredir tartışılıyordu. Şirket, yaptığı açıklamada, bu özelliğin devre dışı bırakıldığını kesin olarak açıklamadı, ancak Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi’ne özelliğin yalnızca araç şarj halindeyken kullanılabileceğini taahhüt ettiği bir güncelleme getirdiğini iletti.

Eğlence:

TikTok, artık dokunmatik panelde mevcut olacak. Ayrıca Boombox Megafonu, aracın harici hoparlörü aracılığıyla sesinizi dışarıya vermenize yardımcı olacak.

Kör Nokta Kamerası: 

Sürücüler, şerit değiştirmek veya dönüş yapmak için sinyal verdiklerinde, dokunmatik panelde kör noktalarını canlı olarak görebilecekler.

V11.0 sürümü ile gelen yenilikler hakkında daha fazla bilgi edinmek için Tesla’nın açıklamasına buradan erişebilirsiniz.

Güncel İçerikler