Hindistan merkezli fintech girişimi Razorpay, 375 milyon dolar yatırım alarak 7.5 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Hindistan'ın en büyük fintech girişimlerinden olan Razorpay, 375 milyon dolar yatırım alarak 7.5 milyar dolar değerlemeye ulaştığını duyurdu.

Hindistan’ın en büyük fintech şirketlerinden biri olan Razorpay, pazar akşamı yaptığı açıklamada, F Serisi finansman turunda 375 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Son finansmanın ardından şirketin değerlemesi 7.5 milyar dolar seviyesine yükseldi.

Yatırım turu, Lone Pine Capital, Alkeon Capital ve TCV tarafından ortaklaşa yönetildi ve mevcut yatırımcılar Tiger Global, Sequoia Capital India, GIC ve Y Combinator tarafından desteklendi.

Girişimler ve küçük işletmelerle çalışan Razorpay, işletmelere kredi kartları ve işletme sermayesi sunduğu bir neobanking platformu (RazorpayX) işletiyor. Ayrıca 90’dan fazla para birimini destekleyen uluslararası bir ödeme ağ geçidi sunar. Şirket ilk kurulduğunda büyüklüğü ne olursa olsun her şirkete dijital ödemelerin gücüne erişim sağlayabileceğinden emin olmak istiyordu. Bugün Razorpay, işletmeler için yenilik yapmak, daha yeni ürünler oluşturmak ve mevcut ödeme ve bankacılık altyapısındaki karmaşıklığı basitleştirmek için ilerlemeye devam ediyor.

Yılda 60 milyar dolarlık işlem gerçekleştiren Razorpay, nisan ayından bu yana 2 kat değerlendi. Razorpay’in müşteri tabanında Facebook, Swiggy, Cred, National Pension System ve Indian Oil dahil 8 milyondan fazla işletmeyi görebilmek mümkün.

7 yıl önce Harshil Mathur ve Shashank Kumar tarafından kurulan Razorpay, bugün 2000 kişiden oluşan güçlü bir ekibe sahip. Açıklamada şirket, yeni finansman turuyla, Hindistan’ın küçük işletmeler için finansal altyapısını güçlendirmeye çalışacağını belirtti. Şirket ayrıca, Güneydoğu Asya ülkeleri için ödeme çözümleri oluşturmaya başlayacak ve üst düzeyde deneyim sağlamak amacıyla B2B SaaS alanındaki yeni satın almalara odaklanacak.

Güncel İçerikler