Online şirketlerin satışlarını arttırmaya odaklanan yerli girişim Botgate AI, hiVC liderliğindeki yatırım turunu tamamladı

Online şirketlerin satışlarını arttırmaya odaklanan Conversational Marketing girişimi Botgate AI, hiVC liderliğindeki yatırım turunu tamamladı.

Temelinde online şirketlerin satın alma süreçlerindeki pürüzleri ortadan kaldırmak için kurulan B2B SaaS girişimi olan Botgate AI, Conversational Marketing ile şirketlerin online satın alma süreçlerini hızlandırarak kişiselleştirilmiş bir deneyim ile satışları artırmayı hedefliyor.

Son 6 ayda %300 büyüyen Botgate AI, ayda ortalama 10 milyon müşteri ile online şirketleri buluşturuyor. Tohum öncesi yatırım turunda hiVC’nin liderlik etmesi ile beraber, Bodrum Angels’dan Osman Alp Arlı, Yağız Gökdemir ve TrPos CEO’su Ayhan Erdoğan yer aldı.

“Yatırım globalde büyüme hedefimizi destekleyecek”

Botgate AI Kurucusu Barış Gülbaş ise şöyle konuştu: “Dijital dönüşümü tamamlayan online şirketlerin satış ve dönüşüm kaygısı olduğunu her gün tüm mecralarda konuşuyoruz. Tam da bu noktada Botgate AI devreye giriyor. Botgate AI’ın ana odağı online şirketlerin satışlarını ve dönüşümlerini artırmak.

Botgate AI olarak hiVC ve diğer yatırımcılarımızdan aldığımız bu yatırım ile vites büyüteceğiz. Bu yatırımı Botgate AI’yı globalde büyütmek ve online şirketlerin conversational marketing dönüşümünü sağlamak için kullanacağız.”

“Hedefimiz 5 sene içinde 50 girişime yatırım yapmak”

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan hiVC CEO’su Bora Şahinoğlu, şunları söyledi: “Erken aşama girişimlere odaklanan ve geleceğin unicorn’larını keşfetme iddiasıyla yola çıkan hiVC olarak kuruluşumuzdan bu yana ölçeklenebilirlik barındırdığı için SaaS girişimleri yakın markajımızdaydı. Bugün de bu girişimlerden biri olan Botgate AI’ın yatırımına liderlik etmekten dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Yıl sonuna kadar yatırım yaptığımız girişim sayısının 10’a ulaşacağını öngörüyoruz. Hedefimiz 5 sene içinde 50 girişime yatırım yapmak. Bu hedefe doğru da kararlı adımlarla ilerliyoruz.”

Güncel İçerikler