Restoranlar için sipariş ve ödeme alma hizmeti sunan yerli girişim FineDine, 500 bin dolar yatırım aldı

Restoranlar için yapay zeka tabanlı sipariş ve ödeme alma platformu FineDine’a 500 bin dolarlık yatırım aldı.

Restoran, cafe ve oteller için yapay zekâ odaklı ödeme ve sipariş alma altyapısı sağlayan FineDine, 500 bin dolarlık köprü yatırım turunu tamamladı. FineDine, bu yatırımla global büyümesini hızlandıracak ve yeni ürünlerinin kullanımını yaygınlaştıracak.

70’ten fazla ülkede 40 farklı dil seçeneğiyle yapay zekâ odaklı sipariş ve ödeme çözümleri sunan FineDine, küresel arenada büyümesini daha da hızlandırmak için çıktığı köprü yatırım turuna; TechOne VC, twozero Ventures, hiVC ve melek yatırımcı Lovrenc Kessler tura katıldı. FineDine, aldığı yatırımla global pazarda genişlemeyi ve yeni ürünlerinin kullanımını yaygınlaştırmayı planlıyor.

Konuya ilişkin demeç veren FineDine kurucu ortağı ve CEO’su Duygu Kutluoğlu Kılıç, şunları söyledi: “FineDine olarak QR menü, tablet menü, hızlı ödeme ve online sipariş ile restoranların gelirini artırırken, müşteri deneyimini güçlendiriyoruz. Pandemi boyunca sektörümüz ciddi anlamda olumsuz yönde etkilenmiş olsa da FineDine olarak büyümeye devam ettik. Pandemi sonrasında da hızla değişen sektör ihtiyaçlarına adapte olduk. Ürünlerimizi ve değer önerimizi sürekli olarak bir dönüşümden geçiriyoruz. Geldiğimiz noktada dünya çapında önde gelen işletmelerin tercihiyiz. Bu yatırım ile yurt dışı pazarında büyümemizi hızla devam ettirmeyi ve yeni ürünlerimizin kullanımını yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Ayrıca SaaS gelir modelimize komisyon bazlı gelir modelini eklemeyi planlıyoruz. Bu heyecan verici değişikliklere imza atmak için bir köprü turu tamamladık. Yolculuğumuzda bize eşlik etmek isteyen farklı yatırımcılarla da görüşmelerimiz devam ediyor.”

Adil Burak Kılıç ve Duygu Kutluoğlu Kılıç tarafından 2016 yılında kurulan FineDine, restoranlar için yapay zekâ odaklı ödeme ve sipariş alma altyapısı sağlayan Saas bir ürün sağlamaktadır. FineDine, QR menü, tablet menü, hızlı ödeme ve online sipariş ile restoranların gelirini artırırken müşteri deneyimini de güçlendirmektedir.

Global olarak büyüyen ve 70’ten fazla ülkede faaliyet gösteren FineDine, uluslararası alanda binlerce müşteriye ulaşırken 40 farklı dili desteklemektedir. Yurt içinde ve yurt dışında D.ream Grup, Nusr-Et, Godiva, Armani Hotels, St. Regis, Four Seasons, Hilton, The Marmara, Pera Palace ve Hyatt Regency gibi bir çok prestijli markanın çözüm ortağıdır.

FineDine’ın yatırımcıları arasında; 500 Startups, TechOne VC, twozero Ventures, Savour VC, HiVC ve melek yatırımcılar Fırat İşbecer, Hande Enes, Cenk Serdar ile Lovrenc Kessler bulunmaktadır.

Güncel İçerikler