Bahreyn merkezli foodtech ve yemek abonelik platformu Calo, 13.5 milyon dolar yatırım aldı

Tüketiciler için sağlıklı yemek seçme yükünü ortadan kaldırarak porsiyonlara ayrılmış yemeye hazır yemekler sunan Calo, 13.5 milyon dolar yatırım aldı.

Bahreyn merkezli foodtech ve yemek abonelik platformu ve D2C girişimi olan Calo, 13.5 milyon dolarlık tohum finansman turunu başarıyla tamamladığını duyurdu. Khwarizmi Ventures, Nuwa Capital ve STV tarafından ortaklaşa yönetilen tur, Al Faisaliah Group, Vision Ventures, 500 Global, Savor Ventures, Nama Ventures ve diğer birçok melek yatırımcı tarafından destek gördü.

2019’da Ahmed Alrawi tarafından kurulan Calo, tüketiciler için kaliteli yemek seçmenin yükünü ortadan kaldırıyor. Bunu nasıl yaptığına gelecek olursak, kusursuz, kullanıcı dostu bir uygulama aracılığıyla kişiselleştirilmiş yemek abonelikleri sunuyor.

Uygulama, kullanıcıların ihtiyaç duyduğu kalorileri ve makro besinleri otomatik olarak hesaplayarak onlara hedeflerine uyacak şekilde porsiyonlara ayrılmış yemeye hazır yemekler sunuyor. Yiyecek tercihlerini ve sağlık koşullarını göz önünde bulundurarak, kullanıcıların fitness hedeflerine ulaşması veya sağlıklı bir yaşam tarzı sürmesi için hizmet veriyor.

Calo’nun Kurucu Ortağı ve CEO’su Ahmed Alrawi, obezitenin bölgede yaygınlaşan bir sorun olduğuna dikkat çekti ve Orta Doğu’daki diyabet vakalarının 2045 yılına kadar %110 artmasının beklendiğini belirtti. Sağlıklı yaşamı kolaylaştırma misyonu edinen Calo, menüsünde her geçen gün artan sağlıklı yiyecek seçenekleriyle binlerce insanın kendi sağlık yolculuklarını kontrol altına almalarına ve daha sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmelerine yardımcı oluyor.

Calo, kuruluşundan bu yana, Bahreyn ve Suudi Arabistan’da iki yıldan kısa bir süre içinde sağlık bilincine sahip hazır yemeklerde hızlı bir büyümenin lider isimlerinden biri oldu ve bu yılın başlarında Riyad’da faaliyete başladı. Şirket, finansmanı teknolojisine daha fazla yatırım yapmak, faaliyet gösterdiği mevcut pazarlardaki konumunu güçlendirmek ve yeni konumlara açılmak için kullanmayı hedefliyor.

Güncel İçerikler