Wombo Dream, yazdığınız kelimeyi yapay zeka sayesinde bir sanat eserine dönüştürüyor

Wombo AI, Dream adını verdiği ve tek bir kelime ile saniyeler içerisinde görsel oluşturabilen yeni uygulamasını tanıttı. Uygulama, ücretsiz olarak edinilebiliyor.

Gün geçtikçe artan yapay zeka serüveninde ortaya çıkan yeni modeller bizi daha da şaşırtmaya devam ediyor. Son günlerde popüler bir konu haline gelen bir yapay zeka ise insanların sanatçı ruhlarına doyum getirir nitelikte. Şayet bu uygulamanın ismi Wombo Dream. Kendisi saniyeler içerisinde bir kelimeyi bir sanat eserine dönüştürebilme yeteneğine sahip.

Günümüzde pek çok yerde kullanılan yapay zeka örnekleri, beste yapmaktan bir kişiyi taklit ederek haber yazabilmesini sağlıyor. Yapay zeka konusunda uzmanların yaşadığı en büyük sıkıntı ise yaratıcı olamaması. Çünkü beynimiz, pek çok datayı anımsarken yapay zeka kısıtlı veri analizi ile bir şeyler ortaya çıkarmaya çalışıyor.

Wombo Dream ise makine öğrenimi destekli bir yapay zeka ile yazılan kelimeyi saniyeler içerisinde dijital sanat eserlerine çevirebiliyor. Ortaya çıkan görseller ise soyut ve sürükleyici olması ile dikkat çekiyor. Sistem, yazılan kelimeyi internet üzerinden araştırarak bazı bilgiler ediniyor. Bu bilgileri işleyerek görüntüyü elde eden algoritma, farklı deneyişlerinizde farklı görseller sunuyor. Bu özelliği ile AI, yaratıcılığı kendi içerisinde barındırabiliyor.

Girilen detaylar ile daha keskin görüntü elde edilebilen uygulama, ücretsiz olarak App Store ve Google Play’de sunuluyor. Uygulamayı kullanabilmeniz için ise yapmanız gerekenler ise şunlar:

  1. Uygulamayı telefonunuza indirin.
  2. “Get started” butonuna tıklayın.
  3. “Type anything” yazan bölüme istediğiniz bir kelime ve kelime grubunu girin. İngilizce olmasına özen gösterin.
  4. “Choose art style” kısmından eserinizin görünmesini istediğiniz tarzı seçin.
  5. “Create” butonuna tıklayın.
  6. Birkaç saniye sonra görsel sizi karşılayacak. İsterseniz bu görseli indirebilir veya sosyal medyada paylaşabilirsiniz.

Uygulamayı App Store ile indirmek için buraya, Google Play ile indirmek için buraya tıklayın. Uygulamanın M1 çipli Mac cihazlarda da çalıştığını hatırlatalım.

Güncel İçerikler