Skymind Global Ventures yapay zeka girişimleri için 800 milyon dolarlık fonunu duyurdu

Dünyanın geleceği açısından büyük önem taşıyan yapay zeka teknolojisiyle ilgili birçok büyük şirket önemli yatırımlar yapıyor ve yapay zeka alanında birbirinden önemli girişimler hayata geçiyor.

Bir süredir yapay zeka odaklı girişimleri yakından izleyen Hong Kong merkezli Skymind Global Ventures, yapay zeka odaklı yeni bir fon açtığını duyurdu. 800 milyon dolarlık bu fonun tamamı yapay zeka üzerine faaliyet yürüten girişimler için harcanacak. Yapay zeka için ayrılan fonun yönetimi, Londra‘da açılan yeni Skymind Global Ventures ofisinden yönetilecek ancak Londra ofisinin tüm faaliyetleri Hong Kong’taki merkeze bağlı olacak.

Skymind Global Ventures neden Londra’yı merkez olarak seçti?

Yapay zeka fonunun tamamını Londra’dan yönetme kararı alan Skymind Global Ventures’ın kurucusu ve CEO’su Shawn Tan, Londra’nın önemli bir teknoloji merkezi olduğunu vurgularken Londra’daki çalışma saatlerinin hem Avrupa hem de Asya’yı takip etmek için uygun olduğunu bu sebeple de Londra’dan tüm dünyadaki faaliyetleri takip etmenin daha kolay olacağını belirtti.

Şirket, girişimler için açık kaynaklı bir yapay zeka aracı olan Eclipse Deeplearning4j‘e erişme desteği sunacak. Böylelikle şirketler ya da girişimler, bu destekle birlikte çok daha kolay bir şekilde yapay zeka uygulamalarını hayata geçirebilecek.

Aynı zamanda yapay zeka alanında birçok uzman da yetiştirmek isteyen Skymind Global Ventures, 2020 yılının souna kadar 200’e yakın yapay zeka uzmanı yetiştirmenin hedefleri arasında olduğunu belirtiyor.

 

Güncel İçerikler