BMW Group, 1 milyon elektrikli otomobil teslim etme hedefine ulaştığını duyurdu

İki yıl önce BMW Group, 500.000 adet elektrikli otomobil teslim ettiğini ve iki yıl içinde 1 milyon otomobil teslim etme sözü vermişti. Şirket, bu yıl bitmeden 1 milyonuncu elektrikli aracı olan iX xDrive40 SUV otomobilini Avrupa’daki bir müşteriye teslim ederek bu hedefe ulaştığını duyurdu.

2025 yılına kadar tamamen elektrikli 2 milyon otomobil teslim etmeyi hedefleyen BMW, ayrıca 2022’de bu yılki satışları ikiye katlamayı planlıyor. BMW AG’nin Müşteri, Marka ve Satışlardan sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Pieter Nota, yaptığı açıklamada, 2030 yılına kadar satılan her iki BMW Group aracından en az birinin tamamen elektrikli olmasını planladıklarını belirtti.

BMW Group, kasım ayının ortalarında iki önemli ve yenilikçi amiral gemisi BMW iX ve BMW i4 modellerini piyasaya sürdü. Şirket, dünyanın dört bir yanından gelen yeni siparişlerde de görüldüğü gibi her iki modelin de büyük bir ilgiyle karşılandığını vurguladı.

BMW, önümüzdeki 10 yılda tamamen elektrikli 10 milyon otomobil piyasaya sürmeyi hedefliyor

Şirketin basın açıklamasında dikkat çeken önemli noktalardan bir diğeri ise, önümüzdeki yıl boyunca BMW Group’un, elektrikli ürün yelpazesini BMW 7 Serisi ve BMW X1’in tamamen elektrikli versiyonlarını içerecek şekilde genişletmesi oldu. Yüksek hacimli BMW 5 Serisi, 2023’te elektrikli otomobil serisine eklenecek.

Bunu MINI Countryman’in bir üst modeli ve tamamen elektrikli Rolls-Royce Spectre takip edecek. 2023 yılına kadar şirket, mevcut pazar segmentlerinin yaklaşık %90’ında yollarda en az bir tam elektrikli modele sahip olacak. Önümüzdeki 10 yıl içinde BMW Group, toplamda yaklaşık 10 milyon tamamen elektrikli otomobil piyasaya sürmeyi planlıyor.

Güncel İçerikler