Xiaomi, dijital araba anahtarı konusunda BMW ile ortaklık yapıyor

Xiaomi, popüler araç markası BMW ile dijital araba anahtarları konusunda ortaklığa gittiğini açıkladı.

Xiaomi, popüler araç markası BMW ile dijital araba anahtarları konusunda ortaklığa gittiğini açıkladı. Anlaşma, Barselona’da düzenlenen MWC 2023 etkinliğinde duyuruldu.

Apple, dijital araba anahtarı özelliğini 2020 yılında piyasaya sürdü. Bundan kısa bir süre sonra, birçok Android geliştiricisi, kendi dijital araba anahtarı özelliği üzerinde çalışmaya başladı. Bu işe öncülük eden şirketler arasında Xiaomi de bulunuyor. Xiaomi ve BMW dijital araba anahtarları birlikte çalışacak. 

Dijital anahtar, aracın kilitlenmesini, kilidin açılmasını ve hatta racın çalıştırılmasını sağlıyor. Bu seçenek, arabanızı birine kiralamanız gerektiğinde kullanışlı oluyor. Fiziksel araba anahtarınızı ödünç vermek yerine dijital araba anahtarınızı onlarla paylaşmanız yeterli gibi görünüyor. Otomobil anahtarı, Google Cüzdan ve diğer platformlarla uyumluluk sağlıyor.

BMW ile işbirliği, her iki şirket için de önemli bir adım görülüyor. BMW, yüksek kaliteli araçlar üretmesiyle tanınıyor ve Xiaomi, tüketici elektroniğinde önemli rol oynuyor. Modern tüketici taleplerini karşılamak için sürekli gelişen otomotiv sektörüne en son teknolojiyi getiriyorlar.

Xiaomi akıllı araba anahtarının sağladığı kolaylıkla kullanıcılar, büyük bir anahtar taşımak yerine, otomobillerinin kilidini açmak için akıllı telefonlarını kullanabiliyorlar. Bu sistem, özellikle anahtarlarını sık sık yanlış yere koyan veya nereye koyduklarını unutan kişiler için yararlı oluyor. Fiziksel anahtar aramak yerine dijital otomobil anahtarıyla araçlarına kolayca ulaşabiliyorlar.

Xiaomi dijital otomobil anahtarı gelişmiş güvenlik önlemlerini kullanıcılarla buluşturuyor. Örneğin yetkisiz araç girişini engellemek için şifreleme teknolojisi kullanıyor. Bu özellik, yalnızca yetkili kullanıcının aracın kilidini açabileceği, hırsızlık veya zorla girme tehlikesini azaltacağı anlamına geliyor. Ayrıca akıllı telefon kaybolur veya çalınırsa, dijital anahtar uzaktan devre dışı bırakılarak aracın güvende kalması garanti ediliyor. Xiaomi’nin dijital otomobil anahtarını bu yılın ikinci çeyreğinden itibaren belirli BMW otomobil sahiplerine sunulacağı açıklandı. 

Güncel İçerikler