Küçük işletmelere kredi ve finansal ürünler sunan Fundbox, 100 milyon dolar yatırımla 1.1 milyar dolar değerlemeye ulaştı

325.000'den fazla küçük işletmeyle bağlantı kuran yapay zeka destekli Fundbox, 100 milyon dolar yatırım alarak 1.1 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

Küçük işletmelere kredi ve finansal ürünler sunan yapay zeka destekli bir şirket olan Fundbox, D Serisi finansman turunda 100 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Healthcare of Ontario Pension Plan (HOOPP) tarafından yönetilen tura Allianz X, Khosla Ventures, The Private Shares Fund, Arbor Waypoint Select Fund ve Newton Investment Management North America gibi isimler katılım sağladı. Şirketin değerlemesi yeni aldığı yatırımla beraber 1.1 milyar dolar seviyesine yükseldi.

2013 yılında Eyal Shinar, Tomer Michaeli ve Yuval Ariav tarafından kurulan San Francisco merkezli Fundbox, 325.000’den fazla küçük işletmeyle “bağlantı kurdu” ve 2,5 milyar doların üzerinde işletme sermayesi işlemi gerçekleştirdiğini belirtiyor. 2021’de Fundbox, yeni müşteri edinme oranını üç katına çıkaran Fundbox, gelirinin büyük bir kısmının sadık mevcut müşterilerinden geldiğine dikkat çekiyor. Girişim, yapay zeka ve veri kullanımının yanı sıra, müşterileri başka işletmeler olan KOBİ’lere odaklanmasıyla diğer finans şirketlerinden farklılaşıyor.

Fundbox, müşterilerinden faturalandırma uygulamaları ve hatta banka hesapları gibi işlem sistemlerinin bazı yönleri aracılığıyla onunla bağlantı kurmalarını istiyor. İşletmelere 150 bin dolara kadar kredi limiti sunan şirket, ortalama bir bankanın küçük bir işletmenin riskini değerlendirmek için 3.500 doların üzerinde harcama yaptığını ve küçük işletmelerin çoğunlukla büyük bankalar tarafından genellikle göz ardı edildiğini iddia ediyor.

Şirket kısa süre önce küçük işletme sahiplerine ek ödeme seçenekleri ve işletme giderleri için daha fazla esneklik sağlamak için tasarlanan Flex Pay’i piyasaya sürmüştü. Öncelikli olarak işletmelere kredi sunan Fundbox ayrıca, ödemelere ve üyeliğe dayalı tekliflere abonelik gelir akışı oluşturma niyetiyle genişliyor.

Güncel İçerikler