Covid-19 için hızlı tanı testi geliştiren E25Bio, Khosla Ventures’tan 2 milyon dolar yatırım aldı

Tehlikeli bulaşıcı hastalıklar için hızlı tanı testleri konusunda ürünler geliştiren sağlık odaklı girişim E25Bio, Khosla Ventures‘tan 2 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Bobby Brooke Herrera, Irene Bosch ve Lee Gehrke tarafından 2018 yılında Cambridge kurulan girişim, erken teşhis üzerine çözümler sunuyor. Ancak son zamanda dünyayı sarsan Covid-19 virüsünün insanlardaki erken tanısına odaklanmış durumda çalışmalarını sürdürüyor.

Bildiğiniz gibi Corona Virüs’ün doğru tespit edilebilmesi için kişinin bu testi yapan yerde kontrol ettirmesi gerekiyor. Eğer virüsün belirtileri varsa da 14 günlük bir süreç içerisinde ortaya çıkıyor. Dünyadaki her bir kişinin, Covid-19’a yakalanma riskinin olduğu şu günlerde, yaşanan bu sıkıntılarda yola çıkan E25Bio, bu yatırım ile bu teşhis yöntemini dünyadaki risk taşıyan her noktaya; doğru, hızlı ve uygun fiyatlı ulaştırmak istiyor. Önümüzdeki hafta içerisinde de numuneleri insan üzerinde denemeye başlayacak. Her bir test fiyatının 30 dolardan az olacağı söyleniyor. Bu testlerin eczanelere hatta evlere kadar ulaşması da isteniyor. E25Bio’nun hızlı teşhis testleri, insan vücuduna salgılanan virüsleri yakalamak için nanoparçacık teknolojisini kullanıyormuş.

E25Bio’nun CTO’su Bosch, “Gebelik testinde bir hormonun tespit edilmesi gibi, teşhislerimiz doktorlara ve hastalara 15 dakika veya daha kısa sürede sonuç verir.” açıklamasını yaptı.

Umarız girişim bu üründe bir sorun yaşamaz ve en kısa zamanda dünyada ihtiyacı olan tüm ülkelere hızlı bir şekilde ulaştırır. Corona Virüs ile önümüzdeki günlerde değişen yaşamlar ve alışkanlıklar noktasında yeni girişimler, girişimlerin kendi içlerinde yeni ürün ve hizmetler, ve dolayısıyla da daha fazla yatırımlar göreceğiz.

Güncel İçerikler