İşletmelerin nakit akışını hızlandıran fintech girişim Plastiq, 75 milyon dolar yatırım aldı

Plastiq, insanların kredi kartı geçmeyen veya bazı durumlarda kredi kartı kabul etmeyen işletmelere ödeme yapılmasını sağlayarak, nakit akışını hızlandıran San Francisco merkezli fintech bir girişimdir.

Eliot Buchanan, Harvard Üniversitesi’nde eğitim harcını ödemek için kredi kartını kullanmak istediğinde, üniversite bu kartı kabul etmediği için ödeme yapamamıştı. Aynı sorunun yönetim kurulu, kira ve satıcı ödemeleri gibi binlerce farklı işlem için var olduğunu tespit eden Buchanan, bu ödeme sorunundan yola çıkarak Plastiq isimli girişimi kurdu.

Alınan bilgilere göre Plastiq; B Capital Group liderliğinde Seri D turda 75 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Bu yatırım turuna; Kleiner Perkins, Khosla Ventures, Accomplice ve Top Tier Capital Partners da katıldı. Yine bu turla birlikte girişimin bilinen toplam yatırım tutarı 140 milyon doların üzerine çıkmış.

Plastiq‘i kullanmak için, kullanıcılar kredi kartı bilgilerini Plastiq’in platformuna girerler. Buna karşılık, Plastiq sizden yüzde 2.5 komisyon ücreti talep ederek ödeme yapılmasını sağlar. Buchanan’a göre, KOBİ’ler platform gelirlerinin yüzde 90’ını oluşturuyor. Bu yüzden KOBİ’lere yönelik çözümlere daha fazla önem veriyor.

Plastiq, aldığı bu yatırımla birlikte, KOBİ’lere ödemeler konusunda daha hızlı ve etkili çözümler sunmak için yeni özellikler eklemeye devam edecekmiş. Bu platformu en çok nakit akışı konusunda sıkıntı çeken işletmeler kullanıyormuş.

1 milyonun üzerinde kullanıcısı bulunan Plastiq, platform üzerinden 2 milyar dolardan fazla işlem hacmi yapılması yolunda ilerliyor.

Yeni bilgiler aldıkça paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler