Fintech girişimi Flutterwave, 250 milyon dolar yatırım aldı

Afrika kuruluşlu fintech girişimi Flutterwave, D Serisi finansman turunda 250 milyon dolar yatırım aldı ve şirketin değerlemesi 3 milyar dolara ulaştı.

Önde gelen bir teknoloji şirketi olan Flutterwave, D Serisi finansman turunda 250 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Bu yatırımla beraber şirketin toplam değerlemesi 3 milyar doların üzerine çıktı ve şirket Afrika’nın en değerli girişimi haline geldi. Şirket 2021 Mart ayında gerçekleşen C Serisi finansman turunda 170 milyon dolar yatırım aldığını duyurmuştu.

Flutterwave, 2016 yılında bir grup eski bankacı, girişimci ve mühendis tarafından Afrika’da kuruldu. Şirket dünyanın her yerindeki işletmeler için en kolay ve en güvenilir ödeme çözümünü sağlamayı hedefliyor. Şirketin vizyonu ise Afrikalıların Afrika’nın her yerinden tüm dünyaya kolayca ödeme yapabilecek küresel işletmeler kurabilmelerini kolaylaştırmak.

Şirketin son destekçileri arasında B Capital Group, Alta Park Capital, Whale Rock Capital, Lux Capital gibi şirket bulunuyor. Bunların yanı sıra önceki finansman turlarına katılan Glynn Capital, Avenir Growth, Tiger Global, Green Visor Capital, Salesforce Ventures şirketleri bu turu da yakından takip ettiler. Şirket aldığı bu son yatırımı, mevcut pazarlarda müşteri kazanımını artırmaya ve M&A yoluyla büyümeyi hızlandırmaya yönelik alanlarda kullanacak. Buna ek olarak ürün ve hizmetlerini geliştirmeyi planlıyor. Şirket bu konularla ilgili ayrıntılı bilgiyi Flutterwave 3.0 etkinliğinde paylaşacağını duyurdu. Bu sanal etkinlik 18 Şubat 2022’de gerçekleşecek.

Flutterwave kurucusu ve CEO’su olan Olugbenga ‘GB’ Agboola şirketin bu noktaya gelmesinde sıkı çalışmanın payının büyük olduğunu belirtti. “Herkes için ödemeleri basitleştiren bir platform oluşturmak üzere yola çıktık ve bugün çözümlerimiz Afrikalıları  dünyanın geri kalanıyla bağlamak için bir köprü görevi görüyor. Yatırımcıların bize olan inançlarından dolayı büyük mutluluk duyuyoruz” diye ekledi.

 

 

Güncel İçerikler