İkinci el elektrikli bisikletler için bir pazar yeri sunan Paris merkezli girişim: Upway

Bir yıllık garanti ile yüksek kalitede yenilenmiş ikinci el elektrikli bisiklet satın alma fırsatı sunan Paris merkezli Upway, 5.7 milyon dolar yatırım aldı.

İkinci el elektrikli bisikletler için bir pazar yeri inşa eden bir Fransız girişimi olan Upway, TechCrunch’ın haberine göre, Sequoia Capital ve Global Founders Capital liderliğinde 5.7 milyon dolarlık bir başlangıç turu duyurdu.

Hem müşterilerinden hem de şirketlerden elektrikli bisiklet satın alan Upway, bisikletleri kontrol edip bir arıza olması durumunda onları tamir ediyor ve sonra bisikletleri web sitesinde listeleyerek satışlarını gerçekleştiriyor. Bu yılın başlarında eski Uber yöneticileri Toussaint Wattinne ve Stéphane Ficaja tarafından kurulan Upway, garanti kapsamında elektrikli bisikletlerin ikinci el satın alınması, yenilenmesi ve yeniden satışına adanmış öncü bir pazaryeri başlatmayı hedefliyor.

Avrupa’da bu sektördeki tek pazar yeri olduğunu iddia eden Upway, mümkün olduğunca çok kullanıcıya bir yıllık garanti ile yüksek kalitede yenilenmiş ikinci el elektrikli bisiklet satın alma fırsatı sunmak istiyor. Girişim, yeni bir üründen %20 ila %50 daha düşük bir fiyatla ikinci el elektrikli bisikletleri web sitesinde satışa sunuyor.

Upway, şu anda Paris yakınlarındaki Gennevilliers‘de bir depoya sahip. 5 tamirciden oluşan bir ekip, 20 farklı testten oluşan bir listeyle gelen her bisikleti kontrol eder. Upway daha sonra bisikleti müşterilere bir karton paket içinde, gidon ve pedallar kadrodan ayrılmış bir şekilde teslimatı gerçekleştirir.

Upway’in CEO’su ve kurucu ortağı Toussaint Wattinne, TechCrunch’a verdiği bir demeçte, “Çevre sorunlarına ilişkin farkındalığın arttığı bir dönemde, alışveriş yapma biçimlerini değiştirme arzularında Fransız halkını desteklemeye kararlıyız” sözlerine yer verdi.

Sequoia ve Global Founders Capital’den gelen yeni finansman, 2022’de yeni Avrupa pazarlarına giriş yapmadan önce, Fransa genelinde elektrikli bisikletlere erişimi genişletme misyonunu sürdürmek için girişim tarafından kullanılacak.

Güncel İçerikler