OpenAI, GPT-3 olarak adlandırdığı yapay zeka API’ı için bekleme listesini kaldırdı

OpenAI, GPT-3 olarak adlandırdığı yapay zeka API'ı için bekleme listesini kaldırarak platformu herkes için kullanılabilir bir hale getirdi.

Oluşturduğu yapay zeka API’ları ile adından sıkça söz ettiren OpenAI, son geliştirdiği yapay zekası GPT-3 hakkında yeni gelişmeleri paylaşmaya devam ediyor. Yapay zekanın gün geçtikçe farklı alanlarda denenmesini isteyen şirket, GPT-3’ü herkesin kullanımına açmaya hazırlanıyor.

GPT-3, elde ettiği veriler ile insanların bile zar zor düşünebildiği şeyleri saniyeler içerisinde oluşturabilme yeteceğine sahip. Şirket, 2021’in başında DALL-E olarak adlandırdığı yapay zekası aslında GPT-3 API’ını kullanıyordu. DALL-E ise daha önce hiç var olmamış görseller yaratabilmekte usta bir yapay zekaydı.

Aynı zamanda otomatik olarak kod yazmak, haber yazmak, uzun makaleler oluşturmak, şiir yazmak, tasarım yapmak gibi işlemleri yapabilen GPT-3, dil tabanlı bir yapay zeka aracı olarak karşımıza çıkıyor. Bu aracı kullanabilmek ise geliştiricileri, uzun bir bekleme listesi karşılıyordu.

19 Kasım itibari ile edinilen bilgiye göre OpenAI, GPT-3 API’ı için bekleme listesini kaldıracak ve platformu, herkesin kullanabileceği bir araç haline getirecek. Paylaşılan bilgilere göre bekleme listesinin kaldırılmasının nedeni ise API’ın yeterince güvenlik özelliklerine sahip olması.

GPT-3 için videolu bir örnek göstermek istersek örneğin aşağıdaki videoda geliştirici, Grafik ve Tasarım uygulaması Figma ile yazdığı bir yazı sayesinde istediği tasarıma 10-20 saniye içerisinde ulaşılabiliyor.

OpenAI tarafından geliştirilen GPT-3 API’ına erişmek ve hakkında daha fazla bilgi almak için buradaki bağlantıya tıklayarak geliştirici sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

GPT-3’ün herkes tarafından kullanılabilecek olması, hali hazırda kullandığımız cihazlar ile yapabildiklerimizi daha hızlı yapmamızı sağlaması bekleniyor. Ayrıca kullanıcı sorunlara pek çok farklı uygulama ile çözüm sağlanabilecek. GPT-3’ün hangi alanlarda yaratıcı çözüm geliştireceği ise gerçek bir merak konusu.

Güncel İçerikler