Şirketlerin saatlik çalışanları işe almalarını kolaylaştıran Fountain, 85 milyon dolar yatırım aldı

Şirketlerin saatlik çalışan işe alım süreçlerini yöneten başvuru takip platformu Fountain, C Serisi finansman turunda 85 milyon dolar yatırım aldı.

İşletmelerin, dünyanın dört bir yanından saatlik çalışanları işe almalarına olanak tanıyan bir girişim olan Fountain, C Serisi finansman turunda 85 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

SoftBank Vision Fund 2 liderliğindeki Seri C yatırım turuna B Capital Group, Mirae Asset Venture Investment, Origin Ventures, Commerce Ventures, SemperVirens Venture Capital ve Uncork Capital gibi isimler de destek verdi. Şirket, bugüne kadar toplamda 119 milyon dolar yatırım almış oldu.

Saatlik çalışan işe alımları için hepsi bir arada başvuru takip platformu olan Fountain, yüksek hacimli işe alım ihtiyaçları olan işverenlere hızlı ve sorunsuz bir şekilde doğru adayları bulup işe almalarına yardımcı olarak küresel saatlik işgücü için fırsatlar yaratmayı hedefliyor. Şirket, birçok firmanın saatlik çalışan işe alma sürecinde zorlandığına dikkat çekiyor ve adayların başvuru ve sonrasındaki yolculuklarını mümkün olduğunca basitleştirip otomatikleştirerek doğru teknoloji ve ortaklıklar ile müşterilerinin yetenekli adayları işe almalarına yardımcı oluyor. Adaylar, Fountain platformu aracılığıyla istedikleri zaman, istedikleri yerde dakikalar içinde telefonlarından başvuru yapabiliyorlar.

Fountain, şu anda Deliveroo, AgileOne, Chipotle Mexican Grill, John Lewis & Partners ve Just Eat Takeaway dahil olmak üzere 250’den fazla müşteriye hizmet veriyor. Şirketin verilerine göre Fountain, şirketlerin yalnızca son 12 ayda 16 milyondan fazla başvuruyu işleme almasına ve 2021’de şu ana kadar 2 milyondan fazla kişinin işe alınmasına yardımcı oldu.

Fountain, yeni finansmanı işe alım platformunun inovasyonuna yatırım yapmaya devam etmenin yanı sıra satış ve mühendislik ekiplerini genişletmek için kullanmayı planladığını açıkladı. Şirket ayrıca, Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Asya’daki konumunu güçlendirmek için yeni sermayeden yararlanmayı bekliyor.

Güncel İçerikler