Bangalore merkezli e-ticaret şirketi Meesho, 570 milyon dolar yatırım alarak 4.9 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Sosyal medya platformlarında üç taraflı bir pazaryeri işleten Meesho, 570 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Bangalore merkezli Meesho, perşembe günü duyurduğu F Serisi ile Hintli girişimlerin son aylarda artan başarılarının bir örneği olmayı başardı. Şirket, son finansman turunda birçok yüksek profilli yatırımcının desteğiyle 570 milyon dolar yatırım alarak değerlemesini 4.9 milyar dolara çıkardığını duyurdu.

Nisan ayında 300 milyon dolarlık E Serisinin ardından 2,1 milyar dolar değerlemeye ulaştığını söyleyen şirket, altı aydan kısa bir süre içinde değerlemesini neredeyse üç katına çıkardı. Fidelity ve B Capital Group tarafından yönetilen F Serisi finansman turunda Prosus Ventures, SoftBank Vision Fund 2, Facebook ve Good Capital gibi isimler de karşımıza çıkıyor.

2015 yılında iki mühendis olan Vidit Aatrey (CEO) ve Sanjeev Barnwal (CTO) tarafından kurulan girişim, üretici, distribütör ve bayiler gibi tedarikçileri WhatsApp, Facebook ve Instagram gibi sosyal medya platformlarında müşterilerle buluşturan üç taraflı bir pazaryeri işletiyor. Bayiler, tedarikçilerden listelenen ürünleri satın alabiliyor ve müşterilere sattıklarında her işlemden komisyon alarak gelir elde edebiliyorlar. Meesho, şu anda Hindistan’ın e-ticaret devlerinden olan Flipkart ve Amazon Hindistan ile rekabet ediyor.

Nisan ayı itibariyle 13 milyon girişimci ve 100.000’den fazla tedarikçinin Meesho’yu kullandığını söyleyen şirket, yeni finansmanın ardından yeni rakamları paylaşmayı reddetti. Bugün 750’den fazla çalışana sahip olan Meesho, moda, yaşam tarzı, kişisel bakım, elektronik ve aksesuar ve otomotiv dahil olmak üzere her kategoride hizmet veriyor.

Şirket, bu yılın başlarında market kategorisine genişlemiş ve bu alanda da önemli bir büyüme sağlamıştı. Yeni sermayeyi kısmen araştırma ve geliştirme çabalarını genişletmek için dağıtmayı planladığını söyleyen girişim, önümüzdeki 18 ay içinde ekibini üç katına çıkarmayı ve yıl sonuna kadar 100 milyon işlem yapan kullanıcıya ulaşmayı da hedefliyor.

Güncel İçerikler