Sınır ötesi ödemelere odaklanan Chipper Cash, 150 milyon dolar yatırım alarak 2 milyar dolar değerlemeye ulaştı

2018 yılında kurulan sınır ötesi ödeme girişimi Chipper Cash, 150 milyon dolar yatırım alarak 2 milyar dolar değerlemeye ulaştığını duyurdu.

Afrikalı bir sınır ötesi ödeme şirketi olan Chipper Cash, kripto para birimi değişim platformu FTX liderliğindeki C Serisi uzatma turunda 150 milyon dolar yatırım alarak 2 milyar dolar değerlemeye ulaştığını duyurdu.

Seri C fonlama SVB Capital, Deciens Capital, Ribbit Capital, Bezos Expeditions, One Way Ventures ve Tribe Capital gibi diğer mevcut yatırımcılardan destek gördü, ancak yeni yatırımcıların isimlerine dair bir açıklama yapılmadı. 6 ay önce 100 milyon dolarlık C Serisi finansman turunu kapattığını duyuran şirket bu uzatma turuyla birlikte toplamda 250 milyon dolar yatırım alırken bugüne kadar 305 milyon dolar yatırım almış oldu.

Girişim, Afrika’da ücretsiz bir sınır ötesi ödeme hizmeti sunmak için 2018 yılında Ham Serunjogi ve Maijid Moujaled tarafından kuruldu. Facebook, Flickr ve Yahoo gibi büyük şirketlerdeki görevlerinin ardından girişimcilik alanına yönelen ikili, şu anda 200 kişiden oluşan bir ekiple birlikte çalışıyor. Uygulaması, Gana, Uganda, Nijerya, Tanzanya, Ruanda, Güney Afrika ve Kenya olmak üzere yedi Afrika ülkesinde kullanılmakta olan şirket, bu yıl Afrika kıtası dışında da atılımlar yapmaya başladı ve mayıs ayında Birleşik Krallık’a genişleyerek insanların Avrupa ülkesinden Chipper Cash’in Afrika pazarlarına para göndermesine olanak tanıdı.

Geçen ay, dört milyondan fazla kullanıcısı olduğunu ve küresel olarak para göndermenin en pahalı bölgesi olan Sahra altı Afrika’ya para transferinin ne kadar pahalı olduğunu söyleyen Chipper Cash, en iyi fiyatları sunmak ve aynı zamanda Afrika’dan ABD’ye para hareketini kolaylaştırmayı hedefliyor.

Chipper Cash’teki kullanıcı sayısı geçen yıla göre %33 artarak 4 milyona yükseldi. 200’ün üzerinde çalışana sahip olan şirket, yıl boyunca 100 personel istihdam ederek iş gücünü artırmayı planlıyor.

Güncel İçerikler