İstanbul’un girişimcilik ekosistemini güçlendirmek ve İstanbul ekonomisinin global ölçekteki rekabet gücü ile bölgesel çekim gücünü artırması amacıyla üç yıl önce başlatılan WinGlobal, Küresel Doğan StartUp”lar programı üçüncü dönem mezunlarını verdi.
Hedef kitlesi küresel doğan StartUplar olan program, İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) girişimciliği teşvik için kurduğu Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) tarafından 2018 yılı itibariyle gerçekleştirilmeye devam edilmektedir.
Ağustos ayında çıkılan çağrı sonrası Winglobal projesine kabul edilen girişimlerden online gerçekleştirilen programı başarıyla tamamlayan toplam 16 girişim, online etkinlikte sahne alarak iş fikirlerini tanıttı.
Mezun olan girişimler:
- Bidustry: Endüstriyel kategorilerde marka ve ürünlerin, satıcıların organize edilerek sunulduğu, e-ticaret ve e-satın alma arasına konumlanmış özel bir pazaryeri.
- Holoez: Online görüşme sırasında sunulmak istenilen 2D ve 3Diçerikleri, gerçek zamanlı olarak, artırılmış gerçeklik teknolojisi ileholograma dönüştürerek içeriklerin anlatıcının yanında belirmesini sağlıyor.
- İletmen: Geliştirdiği yazılım sistemi ve mahalle odaklı operasyon yönteminden gelen akıllı teslimat sistemi ile esnaf, e-ticaret ve lojistik firmaları için mikro teslimat hizmeti sunuyor.
- Kuvarsedu: Tüm öğrenim seviyelerinde yaşayarak öğrenilen, kullanıcıların ve geliştiricilerin basitçe içerik üretebildiği XR (VR/AR) eğitim platformu.
- Madcraft Studios: Birden fazla platforma keyifli içerikler üreten bir oyun girişimi.
- Medicaurosim: Simulatörü yazılım ve donanım ile birlikte gerçek hasta senaryolarını kullanarak endoskopik prosedürlerin oyunlaştırılmış ve fiziki simülatörler ile geliştirilmiş hali.
- Numondial: Baklava size tüm iletişim kanallarını, CRM ve dijital dönüşüm yolculuğunu, yapayzeka destekli olarak tek platformda sunuyor.
- OCTO: Topluluğunuzu daha etkin bir şekilde yönetebilmeniz için tasarlanmış, yapay zekadestekli dijital bir platform.
- Peerbie: Patentli teknolojisi ile işyerlerinde verimlilik ve takım çalışmasını sağlayan hepsi bir arada ürün.
- Phoenix Enerji: Fosil yakıt kullanan fabrikaların bacalarında oluşan CO’dan: CO+H2O=>CO2+H2 reaksiyonu ile hidrojen üretilmesi ve bunun yakıt olarak kullanılması, ürününün hem üretim hem bakım hem satışını gerçekleştiriyor.
- Pollective: Yeni nesil araştırma ve pazarlama platformu.
- Servissoft: İşletmelere bakım, tesis ve varlık yönetimi sistemleri için akıllı çözümler sunarak, çalışma süresini artırma, verimliliği iyileştirme ve iş kararlarını yönlendirme konusunda yardımcı olan bir teknoloji şirketi.
- Sizlikİş: İnsanların daha iyi hayatlara sahip olmaları için ekonomik fırsatlar yaratan, şirketlerin ve freelancerların potansiyellerini ortaya çıkararak yeni yöntemlerle çalışmalarını sağlayan, güçlü ve güvenli bir platformla, tek kişilik start-up’lardan grup şirketlerine kadar herkese hizmet veren bir hizmet-çözüm entegratörü.
- Tech Kale Group: Tourist, tek bir tuşla dünyanın en popüler 70 şehrini bir arabayla gezmenizi sağlıyor.
- Uservision: Kalitatif araştırmaları teknolojisini kullanarak dijitalleştirir ve markaların kullanıcılarını derinlemesine bir şekilde anlamalarını sağlayarak rekabet avantajı oluşturur.
- Queeme: İşlerini dijital hale getirmek isteyen ve sürdürülebilir büyümeye ihtiyaç duyan şirketler için dijital müşteri deneyimi çözümü. Queeme işletmeleri müşteri verilerinin yönetimi ve büyümesi için iş zekası ve üretkenlik çözümleri ile donatır.