10 ay önce kurulan fintech girişimi Zolve, 40 milyon dolar yatırım alarak 210 milyon dolar değerlemeye ulaştı

ABD'ye dışarıdan gelen kişilerin finans süreçlerini kolaylaştıran Bangalore merkezli fintech girişimi Zolve, 40 milyon dolar yatırım alarak 10 ayda 210 milyon dolar değerlemeye ulaştı.

Finansal hizmetlere küresel erişim sağlayan yeni nesil bankacılık platformu Zolve, çarşamba günü yaptığı açıklamada A Serisi finansman turunda 40 milyon dolar yatırım alarak 210 milyon dolar değerlemeye ulaştığını duyurdu. DST Global Partners tarafından yönetilen fonlama, Alkeon Capital’in yanı sıra mevcut yatırımcılar Accel ve Lightspeed Venture Partners gibi isimlerden de destek gördü.

Bangalore merkezli şirket, ABD’ye okumak veya çalışmak için binlerce Hindistan vatandaşının finansal işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla Hintli girişimci Raghunandan G tarafından kuruldu. Şirket, vatandaşların ABD’ye geldikleri andan itibaren finansal geleceklerini inşa etmelerine olanak tanıyor ve anında havale, sigorta ve kredilere odaklanan ürünlerle eksiksiz bir finansal hizmetler sağlayıcısı olma yolunda ilerliyor.

10 ay önce kurulan şirket, başlangıcından bu yana Avustralya, Kanada, Almanya, Hindistan ve Birleşik Krallık’tan 70 binden fazla müşteriye hizmet verdiğini belirtiyor. Zolve, 7 ay önce Accel ve Lightspeed Venture Partners gibi isimlerden 15 milyon dolar değerinde büyük bir başlangıç turu duyurmuştu. Bu ek fonlarla birlikte şirket, küresel vatandaşlar için kullanıcı deneyimini geliştirmeyi ve ABD’de hesaplarını dakikalar içinde açmalarını sağlamayı hedefliyor. Zolve ayrıca, daha fazla ülkeye yayılarak daha fazla insanın finansal süreçlerini kolaylaştırmak, ABD ve Hindistan’da ise daha fazla ürün piyasaya sürmek için yeni sermayeyi kullanmayı planladığını açıkladı.

Zolve kurucusu ve CEO’su Raghunandan G, “500 kullanıcıdan oluşan küçük bir grupla başlamayı planlarken, ilk birkaç hafta içinde çalışan profesyonellerden ve öğrencilerden neredeyse 90 kat fazla talep aldık” diyerek girişimin kısa sürede geldiği noktaya ve küresel vatandaşların finansal ürünlere eşit erişim sağlayan bir hizmete ihtiyaç duyduklarına dikkat çekti.

Güncel İçerikler