Kadınlara yönelik finansal çözümler üreten Berlin merkezli dijital finans platformu: FinMarie

Kadınları finansal olarak daha bağımsız hale getirmek ve finansal piyasaya erişimlerini kolaylaştırmak amacıyla kurulan fintech girişimi FinMarie, Avrupa’da sayıları gün geçtikçe artan kadınlara yönelik fintech girişimlerinin öncü isimlerinden biri olma yolunda ilerliyor.

Berlin merkezli girişim, kadınların finansal bağımsızlıklarını elde etmeleri için henüz tam olarak karşılanamayan bir ihtiyacın olduğunu anlayan ve uluslararası bankacılık sektöründe yöneticilik geçmişine sahip olan Karolina Decker tarafından 2018 yılında kuruldu. Cinsiyetler arası ücret farkı hakkında artan farkındalıkla birlikte, birçok kadın sorumluluk alma ve değişimi kendilerinin yönlendirmesi gerektiğinin daha fazla farkına vardı.

Bu kadınların sayısı arttıkça FinMarie gibi girişimlere olan ihtiyaç da artıyor ve şirket şu anda kişisel koçluk, fintech araçlarına erişim ve özel My.FinMarie topluluğu ile kadınların maddi durumlarıyla ilişki kurmalarını ve mali durumlarıyla ilgilenmelerini kolaylaştırıyor. Şirketin ürün portföyü artık geleneksel finansal koçluğa ek olarak çeşitli robo danışmanları, bir e-öğrenme topluluğu ve diğer finansal eğitim tekliflerini içeriyor. FinMarie, emeklilik planlaması ve birikim yönetimi gibi konularda kadınların ihtiyaç ve risk profillerine göre şekillendirilmiş dijital bir yatırım çözümü sunuyor.

Şirket, geçtiğimiz günlerde erken aşamada 1,4 milyon euro tutarında yatırım aldığını duyurmuştu. Şirketin ilk dış finansman turu, High-Tech Gründerfonds (HTGF) ve Berlin merkezli wallstreet:online AG tarafından yönetildi. Toplanan sermayeyi öncelikle ekibi oluşturmak ve hedeflenen pazarlama önlemleri için kullanmayı planlayan FinMarie, uygulama lansmanı için 2022’nin ilk çeyreğini öngördüğünü söylüyor.

High-Tech Gründerfonds Kıdemli Yatırım Müdürü Tobias Schulz, “FinMarie’de en uygun ürünü ve modern bir tüketici markasını bulduğumuza kesinlikle inanıyoruz ve Karolina, Rica ve Leitha ile bu heyecan verici büyüme segmentinde son derece güçlü bir kadın kurucu ekibini desteklemekten özellikle memnunuz” açıklamasında bulundu.

Güncel İçerikler