Uzay kargoculuğu yapmak için kapsüller tasarlayan ATMOS, 4 milyon euro yatırım aldı

Uzaydan gelen kargoları almak için uzay kapsülleri tasarlayan ve üreten Almanya merkezli ATMOS Space Cargo (ATMOS), düzenlenen turda 4 milyon euro tohum yatırım aldı. High-Tech Gründerfonds ve Amadeus APEX Technology Fund'ın liderliğinde düzenlenen tura Seraphim, E2MC , VENTIS ve other.vc katıldı.

Uzaydan gelen kargoları almak için uzay kapsülleri tasarlayan ve üreten Almanya merkezli ATMOS Space Cargo (ATMOS), düzenlenen turda 4 milyon euro tohum yatırım aldı. High-Tech Gründerfonds ve Amadeus APEX Technology Fund‘ın liderliğinde düzenlenen tura SeraphimE2MC , VENTIS ve other.vc katıldı.

ATMOS, Alman ordusundaki eski subay olan havacılık mühendisi Sebastian Klaus tarafından önderliğinde kuruldu. Girişim, boyutu ne olursa olsun herhangi bir kargoyu yörüngeden güvenli bir şekilde döndürebilecek uzay kapsüllerinin tasarımına ve üretimine odaklanıyor. ATMOS’a göre Phoenix kapsülleri, çok çeşitli yükler ve araştırmalar için sürdürülebilir şekilde üretilen ilk seçenek oluyor.

Yörüngede üç saatten üç aya kadar talep üzerine mikro yerçekimi sağlamak için geliştirildi. Bu kapsüller, biyolojik ve malzeme bilimleri araştırması, Yörünge İçi Gösterim ve Doğrulama (IOD/IOV) ve uzay ürünü üretimi dahil olmak üzere çeşitli kullanımlar için “benzeri görülmemiş” bir potansiyel sağlıyor.

Girişimin kurucusu Sebastian Klaus:

“Uzaydaki yaşam bilimleri hakkında beni heyecanlandıran şey dünyadaki herkesin bundan yararlanacak olmasıdır. Bu zorluğu çözmek, liderliği ve en iyi ekibi gerektiriyor. Bunu, deneyimli danışmanlar ve birinci sınıf yatırımcılar tarafından desteklenen, dileyebileceğim en iyi kurucu ortaklarla yapmaktan gurur duyuyorum.

Şu anda yörüngeye uçmaya ve gelecek yılın sonundan önce güvenli bir şekilde Dünya’ya dönmeye odaklandık. Bu yatırım bizi oraya götürecek.” dedi. 

Girişim, aldığı yatırımı 2024’ün sonuna kadar ilk gösteri uçuşunu gerçekleştirmek için kullanacağını açıkladı. Bu uçuş sırasında, Phoenix dönüş kapsülü ile alçak Dünya yörüngesinden bir mikro yerçekimi deneyini geri getirecek.

Güncel İçerikler