Sağlık teknolojisi odaklı C-mo Medical Solutions, 4.8 milyon euro yatırım aldı

Öksürük üzerinden hasta takibi yapmayı sağlayan C-mo Medical Solutions, düzenlenen tohum turunda 4.8 milyon euro yatırım aldı.

Teşhisten tedaviye, hastalık yönetiminden bu gibi evrelerin tümünün takibini sağlayan C-mo Medical Solutions, tohum turunda 4.8 milyon euro yatırım aldı. Boehringer Ingelheim Venture Fund liderliğinde düzenlenen tura Portugal Ventures, Novalis ve High-Tech Gründerfonds katıldı.

Öksürmek, hepimizin bir noktada ister istemez gerçekleştirdiği bir eylem oluyor. Salgının en yoğun olduğu dönemde hepimiz öksürüğün ne anlama gelebileceğinin kesinlikle farkına vardık ve öksürüğün hala daha farkında ve ciddiliğinin bilincindeyiz. C-mo Medical Solutions de öksürükle ortaya çıkan tıbbi durumların teşhisi ve yönetimi için bir çözüm geliştirdi. 

Diogo Tecelão, Miguel Andrade, Filipe Valadas, Alexandra Lopes, Sara Lobo ve Nuno Neuparth tarafından kurulan girişim, dijital teknoloji aracılığıyla öksürük değerlendirmesinin potansiyelinden yararlanmayı misyon ediniyor. 2019’da piyasaya sürülen C-mo’nun teknolojisi, bir hastanın öksürüğünün özelliklerini analiz edip bunları eyleme geçirerek içgörülere dönüştürüyor. Bu içgörüler, teşhisi hızlandırmak, tedavi kurslarını optimize etmek, hastalık yönetimini iyileştirmek ve farmasötik araştırmaları desteklemek için kullanılabiliyor. 

Girişimin kurucu ortağı ve CEO’su Diogo Tecelão, “Kronik öksürük, göğüs hastalıkları uzmanlarının iş yükünün %40’ından sorumlu olan oldukça yaygın bir semptomdur. Öksürük aynı zamanda hastanın sağlığı hakkında son derece değerli bilgileri gizleyen ve dolayısıyla muazzam klinik değer getiren bir semptomdur. Avrupa Solunum Derneği 2019’da uygun öksürük izleme teknolojilerine acil ihtiyaç olduğunu belirtti. O zamandan beri bir çözüm geliştirmek bizim görevimiz oldu!” dedi.

Portugal Ventures Başkan Yardımcısı Teresa Fiúza: “C-mo Medical Solutions’a yatırım yapmaktan gurur duyuyoruz. Bu tur, şirketin Avrupa ve ABD pazarlarında uluslararasılaşmanın yanı sıra, kronik öksürük ve doktor-hasta etkileşimlerinin kişiselleştirilmiş yönetimi ile ilgili tıbbi ihtiyaçları karşılamaya ve ürünlerini geliştirmeye devam etmesini sağlayacak.” dedi.

Yeni yatırım, girişimin öksürük izleme teknolojisini piyasaya sürmesi için kullanılacak.

Güncel İçerikler