Tesla, Kaliforniya’da bulunan genel merkezini Teksas’a taşıyacağını duyurdu

Yıllık hissedarlar toplantısında konuşan Elon Musk, Kaliforniya'da bulunan Tesla Genel Merkezi'nin, Teksas eyaletine taşınacağını söyledi.

Yıllık hissedarlar toplantısında açıklama yapan Tesla CEO’su Elon Musk, Kaliforniya’da yer alan şirketin genel merkezinin yakın zamanda Austin, Teksas’a taşınacağını söyledi.

Şirketin genel merkezi şu ana kadar Kaliforniya eyaletinde Palo Alto’da bulunuyordu. Tesla’nın Austin’de bulunan Gigafactory tesisinde konuşma yapan Musk’ın açıklamasına göre, genel merkezin lokasyonunun değişmesi Kaliforniya’daki faaliyetlerin duracağı veya yavaşlayacağı anlamına gelmiyor. Musk, Tesla’nın Kaliforniya’da bulunan elektrikli otomobil fabrikasındaki faaliyetlerine devam edeceğini ve Fremont Gigafactory’deki üretimini %50 oranında artıracağını vurguladı. Kaliforniya’da bulunan fabrika şu anda yılda yaklaşık 500 bin adet Model 3 ve Model Y ve yılda 100 bin adet Model S ve Model X üretebiliyor.

Tesla’nın Colorado Nehri yakınlarındaki Austin bölgesinde “ekolojik bir cennet” inşa etmeyi planladığını söyleyen Musk, şirketin 2022’nin sonunda üretime geçeceğini, 2023’e kadar ise “hacimli üretime” başlayacağını söylediği Cybertruck hakkında da yeni bilgiler verdi. Musk’ın açıklamasına göre, Tesla Semi ve Roadster, 2023’ün sonunda üretime geçecek. Musk, bu gecikmenin sebebi olarak ise bir süredir küresel bir kriz olan yarı iletken çip sıkıntısı da dahil olmak üzere birden fazla tedarik zinciri sıkıntısını öne sürdü. Şirket, Semi prototipini 2017, Cybertruck’ı ise 2019 yılında tanıtmış, ancak her iki aracın üretimi tedarik zincirindeki sıkıntılar sebebiyle ertelenmişti.

Amerikan basınındaki bazı söylentilere göre, Tesla’nın genel merkezini kişisel gelir vergisinin olmadığı Teksas eyaletine taşıması artık daha az vergi ödeyeceği anlamına geliyor. Ülkedeki en yüksek kişisel gelir vergisi oranlarına sahip olan Kaliforniya ile kıyaslandığında, taşınma kararının şirketin kısa bir sürede tasarruf yapmasını sağlayacağını söylemek mümkün.

Güncel İçerikler